De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het 11e en het 12e werk van Heracles.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het 11e en het 12e werk van Heracles."— Transcript van de presentatie:

1 Het 11e en het 12e werk van Heracles.
Gemaakt door: Thomas de Jong Siem Cobussen Nick Bovee Niek Brink

2 Wie is Heracles?! -Het is de zoon van Zeus (de oppergod) en Alkmene.
-Alkmene was getrouwd met Amphitryon. -Hera jaloers en stuurde twee slangen naar de wieg van Heracles, ze werden door het wonderkind verslagen! -Heracles trouwde en kreeg 2 zonen. -Hera boos en Hercules getroffen door waanzin. -Hij vermoordde zijn vrouw en kinderen. -Om zichzelf te redden moest hij werken voor koning Eurystheus en moest hij 12 onmenselijke opdrachten volbrengen. (11e werk: gouden appels der Hersperiden en 12e werk Cerberus.)

3 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
Libië Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden. Ergens in het westen van Libië lagen de tuinen met de gouden appels der Hersperiden, deze appels werden regelmatig gestolen door de dochters van Atlas.

4 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
Dus liet de eigenares van de tuinen, Hera, de tuinen maar eens bewaken. Namelijk door een honderdkoppige draak en door de drie nimfen van Herspera.

5 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
De taak van Heracles was simpel, breng de appels naar Eurystheus. Maar Heracles had geen flauw idee waar de tuinen lagen, Dus vroeg hij het aan de god Nereus. Zelfs toen hij wist hoe hij er moest komen beleefde hij nog wat avonturen!

6 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
Van deze avonturen is worstelpartij met Antaeus de bekendste, deze reus had namelijk de gewoonte iedereen uit te dagen voor een potje worstelen. Antaeus verloor nooit, want zolang hij in contact stond met de aarde kreeg hij nieuwe krachten. Daarom bedacht Heracles de reus op te tillen en zo te wurgen.

7 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
Hij ging naar Atlas om te vragen of hij voor hem even de appels wilde gaan plukken. Maar Atlas moest het hemelgewelf dragen, dat kon hij niet loslaten. Heracles bood aan dat hij de hemel even zou overnemen als Atlas de appels ging plukken, dat deed Atlas, maar toen hij terug kwam voelde hij er niet veel voor om de hemel weer op zich te nemen.

8 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
Ook zei hij dat hij de appels wel naar Mycene zou brengen. Heracles zei dat hij een kussentje wou voor zijn schouders omdat hij niet gewend was dit soort zware dingen te tillen. Oke, zei atlas. Maar om het kussentje te pakken moest Atlas het hemelgewelf weer even dragen.

9 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
Heracles kreeg een kussentje en moest heel even de wereld dragen.

10 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
Maar toen hij de wereld terug gaf….

11 Het 11e werk: De gouden appelen der Hersperiden.
Pakte hij snel de appels en rende zo snel als hij kon naar Mycene.

12 Het 12e werk van Heracles

13 Het 12e werk: Cerberus De laatste van de 12 werken van Heracles, maar zeker niet de makkelijkste. Heracles moest Cerberes naar Mycene brengen. Cerberus was de driekoppige hond die de onderwereld bewaakte.

14 Het 12e werk: Cerberus Met hulp van Athene en VOORAL Hermes kwamen onze helden in de onderwereld.

15 Het 12e werk: Cerberus Tijdens deze tocht kwam Heracles vele bekenden (vijanden) tegen, toen Heracles ze te lijf wilde gaan zei Hermes dat het slechts schimmen waren.

16 Het 12e werk: Cerberus Hades deed een voorstel aan Heracles, de held mocht de hond van zijn oom zo meenemen naar Mycene, op 1 voorwaarde, dat hij de hond zou verslaan zonder wapens en alleen met zijn borstkuras en leeuwenkop als bescherming.

17 Het 12e werk: Cerberus Heracles won het gevecht uiteindelijk!

18 Het 12e werk: Cerberus Heracles ging terug naar Mycene en liet de doode hond aan Eurystheus zien. En onze o zo dappere koning trok zich weer terug!

19 EINDE We hopen dat jullie het humoristisch vonden en natuurlijk ook leerzaam!


Download ppt "Het 11e en het 12e werk van Heracles."

Verwante presentaties


Ads door Google