De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt."— Transcript van de presentatie:

1 Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten doen mee, en ook heeft iedere gemeente zijn eigen voorwaarden. De laatste tijd worden startersleningen ook steeds vaker ingezet om de totale doorstroming op de woningmarkt te vergroten. ==== Snel naar www.starterslening.eu voor hypotheekadvies omtrent startersleningen ==== Op www.starterslening.eu staat ook een overzicht van alle gemeenten die op dit moment een regeling hebben of er mee bezig zijn. Per gemeente staat aangegeven wie er voor een starterslening in aanmerking kan komen, welke overige voorwaarden voor startersleningen in die betreffende gemeente gelden, en wie u kan helpen om alles in goede banen te leiden. Gaat u dus snel naar http://www.starterslening.eu voor veel nuttige informatie over startersleningen in uw gemeente of de gemeente waarin u zou willen wonen.

2 In Veenendaal gaat het hard met de aanvragen voor startersleningen. Elke dag wordt er wel bijna een lening aangevraagd op het totaal van zo'n 300. ==== Snel naar www.starterslening.eu voor een vrijblijvende hypotheekafspraak ==== Behalve in Veenendaal geldt de proef ook voor Amersfoort en Ede. Doel is overigens niet alleen om de starters op weg te helpen op de woningmarkt, maar ook om een doorstroming te realiseren. De leeftijd voor het aanvragen van een starterslening is verhoogd van 35 naar 40 jaar.

3 De gemeente Middelburg verstrekt al ruim zes jaar startersleningen aan starters op de woningmarkt. Eind juni 2012 heeft de gemeente Middelburg wederom besloten het budget voor uitvoering van de regeling Startersleningen per 1 september te verhogen met 500.000 euro. ==== Snel naar www.starterslening.eu voor een vrijblijvende hypotheekafspraak ==== Bovendien is besloten om de eisen voor het verkrijgen van een starterslening te versoepelen: de aankoopkostengrens is verlaagd van 200.000 euro kosten koper naar 170.000 euro kosten koper. Door die verlaagde grens en het voldoende aanbod van woningen in de prijsklasse tot 170.000 kosten koper, kunnen veel meer starters geholpen worden met het verkrijgen van een woning in die prijscategorie.


Download ppt "Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt."

Verwante presentaties


Ads door Google