De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ἀτλαντίς Atlantis. tlantis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ἀτλαντίς Atlantis. tlantis."— Transcript van de presentatie:

1 Ἀτλαντίς Atlantis. tlantis

2 Weetjes over zeemeerminnen.
Wat is Atlantis? Waar ligt Atlantis? Hoe zag het eruit? Hoe lang geleden? Wie zegt het? Wat Plato zei. Alfabet. Overblijfselen. Columbus. Hoe zien ze er uit? Weetjes over zeemeerminnen. Mogelijke oorzaken dat het land is verdwenen. Geloven? Bedrogen. Hoe leefden ze? Plaatjes. Mijn ontdekkingsreis. Vragen en tips. Einde. Inhoud

3 Wat is Atlantis

4 Wat en waar. Atlantis gevonden zou zijn in de buurt van de Azoren, Amerika, Scandinavië, de Noordzee, Malta, Thera, de Britse Eilanden, het eiland Cuba, Zuid-Spanje, Kreta, Cyprus, Santorini, de Canarische Eilanden en Antarctica. Ook worden wel Egypte, Indonesië, Madagaskar en Australië genoemd als mogelijke plaatsen van Atlantis. Dus bijna alle landen in de wereld.

5 Hoe zag het eruit

6 Ongeveer…. Elfduizend. Hoeveel jaar geleden

7 Wie zegt het? Plato zegt het. De Griekse filosoof Plato ( v.Chr.) was de eerste die over Atlantis schreef. In een van zijn dialogen vertelt het personage Critias dat zijn grootvader het verhaal over Atlantis rechtstreeks van de grote Solon (638–558 v.Chr.) vernomen zou hebben. Hoe het land eruitzag, is door Plato bij monde van deze Critias in detail beschreven. Onder andere was er op het eiland een tempel gewijd aan de god Poseidon, de god van de zee. Het eiland Atlantis lag buiten de Middellandse Zee, dus nog verder dan de Zuilen van Hercules (de Straat van Gibraltar). Plato's beschrijving van een mythisch eiland komt over de hele wereld in vele verhalen voor, in de vorm van een aards paradijs, dat ten onder gaat aan natuurrampen, zoals aardbevingen of vloedgolven. Sommigen denken dat Plato geïnspireerd was door de vulkanische gebeurtenissen op het eiland Santorini. In zijn 'Timaeus' en vooral in 'Critias' vertelt Plato uitgebreid over een eiland, "groter dan Noord-Afrika en Klein-Azië bij elkaar", waarvan de bevolking in overvloed en weelde leefde, zo'n jaar geleden. Tijdens een bezoek aan Egypte zou Solon in de stad Saïs een priester ontmoet hebben, die hem uitvoerig vertelde over de overwinning van de Grieken op "een machtig leger dat, vanuit een ver punt in de Atlantische Oceaan, oprukte om Europa te veroveren. De indringers kwamen van een eiland Atlantis, buiten de Zuilen van Hercules" (de huidige Straat van Gibraltar).

8 Wat Plato zei De oude hoofdstad was rijk aan natuurlijke bronnen en er was voedsel in overvloed. Hoge bergen boden beschutting tegen de noordenwind en over de weiden zwierven dieren zoals olifanten en paarden, die dronken uit meren en rivieren. Er regeerden 10 koningen over dit paradijselijke eiland en de bewoners leefden er in volmaakte harmonie. Wat plato zij. Plato introduceert het verhaal over Atlantis' macht en ondergang in de dialoog Timaeus. Daarin vertelt Critias hoe dit rijk omstreeks 9500 v.Chr. door een wereldwijde catastrofe, een soort zondvloed, zou zijn weggewist. In de onvoltooide dialoog "Critias" geeft Plato een zeer gedetailleerde beschrijving van het centrum van het machtige Atlantis-rijk: "De oude hoofdstad was rijk aan natuurlijke bronnen en er was voedsel in overvloed. Hoge bergen boden beschutting tegen de noordenwind en over de weiden zwierven dieren zoals olifanten en paarden, die dronken uit meren en rivieren. Er regeerden 10 koningen over dit paradijselijke eiland en de bewoners leefden er in volmaakte harmonie". Volgens Plato was de oude hoofdstad van Atlantis een streng geometrisch uitgebouwd systeem van concentrische cirkels met om beurten een ommuurd eiland en een kanaal, met een totale diameter van 22,5 km. Op het cirkelvormige centrale eiland waren er sportterreinen, het koninklijk paleis en een tempel, gewijd aan de zeegod Poseidon, beschermgod van de stad. Het hoofdeiland was helemaal ingesloten door een cirkelvormig, 183 meter breed kanaal. Daaromheen was opnieuw een ringvormig eiland, 365 meter breed, met een paardenrenbaan, een kazerne en een grote binnenhaven. Het was gescheiden van de derde buitenste landring door een even breed kanaal. Aan één kant liep een kanaal rechtstreeks van de zee door dit geometrische complex tot een binnenhaven in het centrum Grieks "Η αρχαία πρωτεύουσα ήταν πλούσια σε φυσικούς πόρους και υπήρχε άφθονο φαγητό. Ψηλά βουνά παρείχαν καταφύγιο από τον βοριά και τα λιβάδια τα ζώα όπως οι ελέφαντες και τα άλογα, που έπιναν από τις λίμνες και τα ποτάμια περιαγωγής. Βασίλεψε Υπάρχουν 10 βασιλιάδες αυτό το παραδεισένιο νησί και κάτοικοι ζούσαν σε απόλυτη αρμονία "

9 Mogelijke letters

10 Overblijfselen

11 Columbus

12 Waar is het nu en hoe zien ze er uit?

13 Weetjes over zeemeerminnen
Dat de zeemeerminnen pas in de 19e eeuw tot fabels benoemd werden. Dat de zeemeerminnen al vroeg in boeken of in tekeningen voorkwamen. Dat de sporen van de zeemeermin tentoongesteld word tot in Afrika, Australië en Latijns-Amerika, waar sommige mensen nog steeds geloven in watergodinnen, met kleurrijke maskers.

14 Mogelijke oorzaken dat het land is verdwenen

15 vandaag ben vertrokken naar het verre Atlantis,naar de warme stranden en de ranke palmen. Ik ben hier gebracht door een milde dood. wanneer komen jullie?. Geloven?

16 Bedrogen Je word snel bedrogen.

17 Hoe leefden ze

18 Plaatjes

19

20

21 Mijn ontdekkingsreis

22 Vragen en Tips ? ? Vragen en tips

23 Einde van mijn presentatie.
En zo komen we weer boven


Download ppt "Ἀτλαντίς Atlantis. tlantis."

Verwante presentaties


Ads door Google