De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kerk in de Middeleeuwen Jan Willem van der Werf.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kerk in de Middeleeuwen Jan Willem van der Werf."— Transcript van de presentatie:

1 De kerk in de Middeleeuwen Jan Willem van der Werf

2

3 Willibrord

4

5 http://www.youtube.com/watch?v=DgHPzPux Gn4

6 De kerk in de Middeleeuwen

7 Aan het eind van het …….. …. is het christendom de ……………. Iedereen is verplicht om …….. te zijn. Het christendom wordt dan de grootste godsdienst van …... Buiten het Romeinse Rijk wonen …… die niet christelijk zijn. Zij geloven in andere ….. In de tijd van …….. en ridders is dat nog steeds zo.

8 Aan het eind van het Romeinse Rijk is het christendom de staatsgodsdienst. Iedereen is verplicht om christen te zijn. Het christendom wordt dan de grootste godsdienst van Europa. Buiten het Romeinse Rijk wonen volken die niet christelijk zijn. Zij geloven in andere goden. In de tijd van monniken en ridders is dat nog steeds zo.

9 Welke uitspraken over geestelijken zijn waar? o De geestelijken lenen land van de koning o Geestelijken zijn mensen die in dienst zijn van de kerk o God is een geestelijke o De geestelijken bidden voor de mensen

10 Noem 4 taken van de bewoners van een klooster. Het 1 e voorbeeld is al gegeven. 1.Lesgeven aan kinderen 2.………….. 3.………….. 4.…………..

11 Noem 4 taken van de bewoners van een klooster. Het 1 e voorbeeld is al gegeven. 1.Lesgeven aan kinderen 2.Verbouwen van eigen voedsel 3.Verzorgen van zieken en armen 4.Het overschrijven van oude boeken

12 In deze tekst staan 5 fouten. Wat is er fout? Mensen die in dienst waren van de adel, werden geestelijken genoemd. De hoogste geestelijke was de bisschop. Hij werd geholpen door een aantal pausen. Sommige geestelijken woonden in kloosters. Zij worden ridders en nonnen genoemd. Zij waren steenrijk.

13 In deze tekst staan 5 fouten. Wat is er fout? Mensen die in dienst waren van de kerk, werden geestelijken genoemd. De hoogste geestelijke was de paus. Hij werd geholpen door een aantal kardinalen. Sommige geestelijken Woonden in kloosters. Zij worden monniken en nonnen genoemd. Zij waren arm.

14 Spel

15 Huiswerk Lezen lesboek: Blz. Maken opdrachten werkboek: Blz.


Download ppt "De kerk in de Middeleeuwen Jan Willem van der Werf."

Verwante presentaties


Ads door Google