De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Michelle & Lisette

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Michelle & Lisette"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Michelle & Lisette
Appels! Gemaakt door Michelle & Lisette

2 Soorten appels   De Fuji-appels zijn rood-roze van kleur, rond van vorm en ongeveer de grootte van een honkbal. Tussen de rode kleur zie je wat groene en gele strepen. De appel heeft een relatief hoog suikergehalte met zacht en sappig vruchtvlees. Gala-appel zijn verkrijgbaar van september tot mei. Deze appel werd in Nieuw Zeeland gekweekt, door het kruisen van de Golden Delicious en de Kidd'Orange Red. De appel heeft vast vruchtvlees en is zoet. De Golden Delicious is een zeer populaire en meest gekweekte appel ter wereld. De Granny Smith is een groene appel. De smaak is zuur. Het is een appel waar je van moet houden, wil je hem eten. Jonathan appel. Deze appel is roog/groen van kleur en heeft een zure smaak. Jonathan appel. Deze appel is roog/groen van kleur en heeft een zure smaak De Rubens appel. Er zijn veel nieuwe appelsoorten op de markt gekomen de laatste jaren.

3 Recept appeltaart Ingredïenten : voor de vulling: 250 g bloem 8 appels
175 g boter eetlepel suiker 80 g suiker snufje kaneel 2 eieren boter voor invetten Bereiden: Verwarm de oven tot 180 C. Maak een deeg door bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar kneden. Laat het deeg even rusten. Schil de appels en haal het klokkenhuis eruit. Snijd de appel in blokjes en meng het met suiker en kaneel. Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm. Schep de vulling hierin en druk het goed aan. Gebruik de restjes deeg om de bovenkant van je taart te versieren. Bak de taart in een voor verwaarmde oven ongeveer 50 minuten tot het gaar en goudbruin.

4 Proces van het kwekerij.
Hoe gaat het proces van de oogst. Wat gebeurt er allemaal in het proces. Wat is precies de kwekerij.

5 Verschillende appelproducten
Welke verschillende appel producten zijn er? De appeltaart. De appelflap. De appelcake. Appelsap. Appelmoes.

6 Wat hebben we van dit project geleert.
We hebben geleerd wat er allemaal van appels gemaakt wordt en hoe ze worden gekweekt. Welke soorten appels er zijn, welke smaken ze hebben en het blijkt dat het ene zuur is en de andere zoet. En dat ze in alle landen gekweekt worden. Er is ook verschil in het suiker gehalte, in de ene appel zit meer suiker dan de anderen.

7 Dit was onze powerpoint.
Eindeeee!


Download ppt "Gemaakt door Michelle & Lisette"

Verwante presentaties


Ads door Google