De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Dag 5

4 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij Pieten er niet waren hè? Maar wij zaten inderdaad op een andere boot. Omdat wij zo lang onderweg waren hadden we meerdere boten bij ons.

5 Het was wel een heel gezellig intocht in Dordrecht. Allemaal kleine Pietjes langs de kant. Het was nog wel even spannend toen het grote boek van Sinterklaas weg was. Maar gelukkig werd dit snel weer opgelost. En wat vonden jullie van de burgemeester van Averecht? Het was toch wel heel dom van haar om de vlag te stelen. Gelukkig heeft Klimpiet de vlag weer teruggehaald en liep Sinterklaas weer de goede kant op. Daarna zijn we met zijn allen naar het Pietenhuis gegaan. Het is weer heerlijk om hier te zijn. Lekker rennen door de gangen en genieten van alle heerlijke stamppotten die Keukenpiet hopelijk voor ons gaat maken.

6 Het is nu zondagmiddag als ik in mijn dagboek naar jullie aan het schrijven ben. Ik zit heerlijk op mijn bedje met mijn laptop. Dit jaar deel ik mijn slaapkamer met: Pakjespiet Fietspiet Zeurpiet Hihi… ik hoop maar dat “Zeurpiet” niet in het dagboek leest. Want zo heet zij natuurlijk niet echt… maar dat is haar bijnaampje. Ze is een heel lief Pietje maar ze vindt altijd alles geweldig. Ze kan minutenlang over één cadeautje praten… en daar worden wij dan wel eens moe van. Want zo schiet het inpakken niet echt op. Daarom noemen wij haar voor de grap altijd Zeurpiet.

7 In de pakjeskamer is het ook een vrolijke boel. Daar zijn een heleboel Pieten bezig met alle cadeautjes uitpakken… en weer opnieuw inpakken. Tsja… het was wel een beetje dom van ons. Maar toen wij al heel vroeg in het jaar stiekem bezig waren met het inpakken van de cadeautjes, wisten wij niet dat Sinterklaas dit jaar een nieuw groot boek zou krijgen.

8 Ondertussen heb ik nog wel even tijd om te schrijven over onze reis door Zuid-Amerika. Het laatste land wat wij daar bezocht hebben is Hawaï. Dit is echt een heel warm land met hele mooie stranden en palmbomen. Samen met de kinderen hebben we een hele leuke middag op het strand doorgebracht. Ook voor hen hadden we een heleboel cadeautjes meegenomen. Zij vonden ons in het begin wel een beetje vreemd. Maar nadat ze foto’s hadden gezien van het Sinterklaasfeest in Nederland… wilden zij zelf ook zo’n feest. Er was ook een hele leuke mevrouw met zo’n grappig hoela-rokje aan.

9 De kinderen zongen nog een heleboel echte Hawaïaanse liedjes. Het was echt een hele gezellige boel. Hoofdpiet zong zelfs nog uit volle borst mee. “ Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Gooi wat in mijn laarsje. Dank U Sinterklaasje”. Sinterklaas glunderde van oor tot oor. ‘s Avonds zijn we terug gegaan naar de boot. Sinterklaas vroeg aan Lola, de lieve mevrouw met het hoela-rokje: “ Beste Lola, zou jij het leuk vinden om samen met je man mee te gaan aan boord om daar nog gezellig even met ons verder te feesten?”. “ Nou Sinterklaas, dat lijkt mij geweldig. Meent u dat echt?”. Nou jongens en meisjes, dat werd mij echt een gezellig feestje aan boord. We hebben ranja cocktails gedronken en gedanst op leuke muziek. Zelfs Sinterklaas ging dansen. Op de volgende pagina kunnen jullie een aantal foto’s zien die ik heb gemaakt.

10 Groeten uit Hawaï

11 De volgende ochtend hebben we afscheid genomen van alle kinderen, Lola en haar man John. Op weg naar een nieuw werelddeel. Hier vertel ik jullie de volgende keer weer meer over. Zo nu moet ik weer gaan stoppen voor vandaag. Het is bijna etenstijd en daarna moeten wij ons weer gaan klaarmaken voor de nacht. Vergeten jullie niet je schoentje te zetten? Toedeloetjes en tot woensdag!!!


Download ppt "Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij."

Verwante presentaties


Ads door Google