De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen,"— Transcript van de presentatie:

1 Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen, met groene accenten en aandacht voor de laatste restjes open ruimte. Dat vergt creativiteit van de buurtbewoners en ondersteuning door de stad. Maar ook regelmatig een reactie tegen steeds meer bebouwing, meer verkeer, minder rust en groen. Met de buurtvereniging “Sint-Pieters-Aaigem” willen we onze schouders hieronder zetten. We hebben onze ambitie en zorgen in een buurtmanifest gegoten, en vertalen dit ook in concrete acties. Lees je even mee? We vragen meer aandacht voor duurzame bewoners Onze wijk is traditioneel een rustige, gastvrije woonwijk. Bewoners komen doelbewust naar deze wijk vanwege de nabijheid van openbaar vervoer, de aanwezigheid van scholen, de gezelligheid van de buurt, geen hoogbouw, … Daarnaast is onze wijk voor de Stad en regio uiterst belangrijk als mobiliteits- knooppunt voor pendelaars, toegangspoort voor bezoekers die in Gent aankomen met de trein, tram of bus, en een scholenomgeving voor studenten en scholieren. We geloven dat dit alles perfect verzoenbaar is. De vele buurtfuncties worden het best vervuld in een omgeving die duurzame bewoners aantrekt en behoudt, in het bijzonder huiseigenaars of langetermijn huurders waaronder veel gezinnen. Zij hebben het grootste belang bij een aangename wijk, en zullen er het meeste toe bijdragen. Zij rijden meestal voorzichtig in de buurt, houden straten, huizen en tuinen net, zorgen voor sociale controle, houden kwalitatieve kleinhandel bloeiend, werken aan een goede sfeer... De inspanningen van deze bewoners zijn ook ten gunste van tijdelijke bewoners en van passanten, die mee kunnen genieten van een veilige, fraaie, levendige en warme buurt. De afgelopen jaren lijkt de aandacht van het beleid voor de blijvende bewoners in de wijk Sint-Pieters-Aaigem afgezwakt. De stad Gent nam vooral maatregelen voor pendelaars en studenten. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van de buurt, waar uiteindelijk al haar gebruikers onder lijden. Door duurzame wijkbewoners aan te trekken en te houden in de wijk Sint- Pieters-Aaigem blijft onze buurt aantrekkelijk voor bewoners, kan het Station- Gent-Sint-Pieters een veilig, aangenaam station blijven voor pendelaars, laten we een goede eerste indruk na aan de binnenlandse en buitenlandse bezoekers die Gent bereiken per trein, en kunnen de vele scholieren en studenten in een prettige omgeving school lopen. Hoe ziet jouw straat en buurt er morgen uit? - Buurtmanifest voor een aangename wijk -

2 Over de buurtvereniging Sint-Pieters-Aaigem We zijn een vereniging van buurtbewoners uit de wijk Sint-Pieters-Aaigem. Deze wijk is het gebied tussen het Station Gent-Sint-Pieters in het noorden, het rondpunt de Sterre in het zuiden, de R4 in het westen en de Kortrijksesteenweg in het oosten. De buurtvereniging Sint-Pieters-Aaigem is een werkgroep binnen Natuurpunt Gent. We willen de belangen van alle buurtbewoners vertegenwoordigen, samen staan we sterk voor onze wijk. Op http://jadd.be/sintpietersaaigem/buurtmanifest/ vindt u het volledige manifest, inclusief een aantal concrete actiepunten. Vandaag volgen we al een aantal interessante dossiers van nabij: bouwplannen Hogeschool en Redemptoristen, heraanleg De Sterre, natuurpark Overmeers, studentencomplex Voskenslaan/ Flamingostraat, project Gent St-Pieters, … De volgende maanden lanceren we onze website waar we alle buurtbewoners op transparante wijze op de hoogte willen houden van de evolutie van deze en andere dossiers en de mogelijke gevolgen voor u en de wijk. Na de zomer nodigen we ook onze Gentse politici uit voor een debat over de toekomst van onze wijk.


Download ppt "Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen,"

Verwante presentaties


Ads door Google