De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen Volg een week het nieuws.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen Volg een week het nieuws."— Transcript van de presentatie:

1 Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen Volg een week het nieuws

2 Verwachting vooraf Wij hadden het idee dat we heel breed georiënteerd de nieuwswaardes zouden opdoen. Veel verschillende onderwerpen, belangrijke onderwerpen en heftige beelden die de gemoederen bezig houden in onze omgeving.

3 Ervaring Na een week het journaal te hebben gevolgd hebben wij niet het idee dat we veel hebben geleerd of veel nieuwe (schokkende) dingen hebben gehoord. Veel onderdelen als de crisis en de problemen in Syrië beheersen de uitzendtijd. Bijna alle journaals zitten het zelfde in elkaar en sluiten niet aan op onze interesses. Het viel ons op dat de media zelf trends ontwikkeld die vervolgens worden overgenomen door het publiek. Dit gebeurt door er heel veel aandacht aan te besteden terwijl daarvoor het nog niet erg speelde bij het publiek. Sommige dingen pakken ze terecht omdat die schokkend zijn, als voorbeeld de twee broertjes die werden vermist en uiteindelijk dood zijn gevonden. Dit waren dingen die wel speelde bij het publiek maar waar de media nog een extra grote draai aangaf.

4 Verschil Het verschil zit volgens ons vooral in de breedte van het aanbod. De onderwerpen blijven vrij beperkt als je het nieuws dagelijks volgt. Bepaalde onderwerpen blijven veel terug komen en worden heel breed uitgemeten in plaats van veel verschillende nieuwsonderwerpen te gebruiken. Als je dit niet interesseert wordt het nieuws snel saai.


Download ppt "Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen Volg een week het nieuws."

Verwante presentaties


Ads door Google