De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is Dutch design week

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is Dutch design week"— Transcript van de presentatie:

1

2 Wat is Dutch design week
De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Nederland. Ongeveer vormgevers uit binnen- en buitenland laten hun werk zien op het gebied van industrieel ontwerp, concept design, grafisch ontwerp, textiel & mode, ruimtelijk ontwerp, fooddesign en designmanagement & trends.

3 Opdracht ‘’Bezoek een festival met minimaal 5000 bezoekers en 3 verschillende podia. Area Innercity Area Strijp Area East Overige locaties door de stad Om alle bezienswaardigheden van DDW te zien heb je iets meer nodig dan een dag dus heb ik het tijdens mijn bezoek vooral gehouden in Area Strijp. Hier vond ik het klokgebouw indrukwekkend.

4 Klokgebouw Door heel Eindhoven heen is de Dutch Design Week te bewonderen, meer dan 1800 ontwerpers tonen hun werk. Aan een dag heb je niet genoeg om de overweldigende locaties, die tijdens deze week totaal zijn omgetoverd tot bruisende en verrassende hotspots, allemaal te kunnen bezoeken. Doordat er zoveel locaties zijn ben ik, met mijn projectgroep ‘apArt’, vooral bij Strijp-S gebleven. Het Klokgebouw. In het Klokgebouw was het design van de toekomst te zien, met de focus op industrieel design, ontwerpers en voor creatieve instellingen de kans hun visie op de toekomst van design te laten zien. Een ontwerp dat ik persoonlijk interessant vond was dat van SLEM, een onderwijsinstelling voor het vormgeven van schoenen. Hier waren eindexamencollecties met visies op de schoen van de toekomst zien. Combinaties van de gekste vormen en materialen waren hier door de studenten tot totaal buitenaards uitziende schoen ontwerpen gemaakt.

5 Succesfactor Dutch Design, letterlijk ”Nederlands ontwerp”, is een Engelstalige term voor industriële vormgeving (design) en vormgevers in Nederland. Dutch Design week refereert naar ‘onze’ eigen Nederlandse designers. Wat het Dutch Design nou zo goed maakt is het minimalistische, experimentele, innovatieve, onconventionele en een gevoel voor humor waar het design voor staat. De overvloed aan fantastische Nederlandse ontwerpers, in de breedste zin, maakt dat de Dutch Design Week zo ontzettend populair is. De reden dat het in Eindhoven gehouden wordt is niet geheel onverwachts. De vraag naar industriële en technisch hoogopgeleide ontwerpers werd alsmaar groter, en zo is uiteindelijk in 1955 de tegenwoordige Design Academy in Eindhoven ontstaan. Deze is gevestigd in De Witte Dame en vertegenwoordigd nog steeds een combinatie van design, wetenschap en industrie. Het werk van de Design Academy studenten wordt tentoon gesteld op de Graduation Show gedurende de Dutch Design Week.

6 Benoem 3 trends, hoe komen deze terug
De kunstwerken die worden gemaakt voor DDW zijn gebaseerd op trends. Kunstenaars kijken naar wat actueel is en wat de bezoekers bezig houd. Er wordt in het dagelijks leven veel aandacht besteed aan de toekomst. Dit doen kunstenaars ook heel erg. Je ziet veel kunstwerken die op de toekomst gebaseerd zijn. Dit wekt veel interesse en nieuwsgierigheid op bij de bezoeker. DDW heeft veel te maken met ‘fashion’. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de maatschappij en een dagelijks onderwerp om je mee bezig te houden.

7 Recensie & je reactie daarop
Spannende ideeën, baanbrekende experimenten en buitengewone samenwerkingen – Dutch design is zoveel meer dan een eerste indruk doet vermoeden. Dat is precies wat je gaat zien en ervaren tijdens Dutch Design Week. Met een duizelingwekkende hoeveelheid grenzeloze creativiteit van honderden gerenommeerde ontwerpers en jonge talenten, biedt ook de elfde editie van dit grote evenement weer tal van unieke inzichten in de nabije toekomst van design. Ik vind dat de recensie een goede omschrijving geeft de sfeer rondom DDW. Ik vind wel dat de recensie een beetje té positief is. Ik had ook zeker wat minpunten. Meestal kwam dit doordat het wat aan de saaie kant was en er niet veel interactie was met de bezoeker. Dit kan ook liggen aan mijn interesse voor kunst.


Download ppt "Wat is Dutch design week"

Verwante presentaties


Ads door Google