De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een doopsgezind echtpaar. Schuttersmaaltijd De Amsterdamse stedenmaagd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een doopsgezind echtpaar. Schuttersmaaltijd De Amsterdamse stedenmaagd."— Transcript van de presentatie:

1 Een doopsgezind echtpaar

2 Schuttersmaaltijd

3 De Amsterdamse stedenmaagd

4

5 Batavia

6

7

8 Regenten van het weeshuis in Gouda

9 Bij welk kenmerk van de Gouden Eeuw passen beide afbeeldingen?

10 Wapen van de gemeente Westland, vroeger van hoogheemraadschap (waterschap) Delfland. Welke functie van het waterschap?

11 Buitenhuis aan de Vecht

12 Engelse kritiek : waarop? onze eskaders zijn uitgerust en onze maatregelen te land en ter zee genomen om onze verbintenissen kracht bij te zetten; maar niets is in Holland tot dat doel gedaan. Wij zien dat de provincie Utrecht haar beraadslagingen heel tot de 17de April uitgesteld heeft, en dan zal een mijnheer Quint (burgemeester van Utrecht) misschien er niet toe geluimd zijn en ze tot nog later verschoven krijgen.

13 Twee belangrijke scheepstypen

14 Oprichting VOC waarom?

15 Welke kenmerken van de VOC?

16 Welke driehoekshandel?

17 Welk typerend aspect van de samenleving?

18 Reden van migratie?

19 Welke immigranten?

20 Dat de respectieve collegiën ter Admiraliteit, het ene meer het andere minder, sedert vele jaren van tijd tot tijd hebben gevonden een merkelijk verval en grote vermindering in de handel en commercie dezer landen; dat zij de oorzaak van dit verval meinen te moeten toeschrijven aan de meerder applicatie van verscheide natiën op de commercie en handel, die dezelve voortijds hadden genegligeerd; Analyse van de Admiraliteit

21 en dat zij als een tweede oorzaak van die vermindering hebben aangezien, dat de goederen die bevorens gezonden wierden van de ene plaats na de andere over deze landen als een opslag, sedert enige jaren buiten deze landen om en over andere landen heen haar weg genomen hadden Vervolg analyse

22 Nu is de staat van Vroedschap (regentschap)niet erfelijk, maar verkiesbaar, en een iegelijk van het Volk ofte Burgerij, daartoe gewettigd zijnde, en de vereiste bekwaamheden hebbende, kan daartoe worden verkozen, Kritiek waarop? Welke stroming?

23 Traditioneel of modern?

24 Rijkdom ten toon

25 ... 's lands kasverkrachters, Bloedzuigers, eervergeten pachters, Als borgermeesters breed gehuisd, Gehoofd (van hof of tuin voorzien) en in den staatsie-wagen, Ten spijt der schamele gemeent, Van hen geknaagd tot op 't gebeent, Wie zijn dit?

26 Welk verschijnsel?

27

28


Download ppt "Een doopsgezind echtpaar. Schuttersmaaltijd De Amsterdamse stedenmaagd."

Verwante presentaties


Ads door Google