De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

LACHEN, GIEREN BRULLEN… EN DAT ALS CHRISTEN?. LATEN WE SAMEN BIDDEN.

Verwante presentaties


Presentatie over: "LACHEN, GIEREN BRULLEN… EN DAT ALS CHRISTEN?. LATEN WE SAMEN BIDDEN."— Transcript van de presentatie:

1 LACHEN, GIEREN BRULLEN… EN DAT ALS CHRISTEN?

2 LATEN WE SAMEN BIDDEN

3 Lol trappen en fun hebben Vinden jullie het Vanavond lachen hier? Mogen we als Christenen lol Hebben? Is alles Waar we om Lachen ook echt Om te lachen? Geef eens een Reactie op wat Je zoal gezien Hebt toen je bin- Nen kwam! Kon Het allemaal Door de beugel?

4 STELLINGEN: 1 Bloopers? Gaaf! Leuk om te zien hoe iemand afgaat 2 Stevige mop, beetje op de rand…. Moet kunnen! 3 Lachen is oke, lachen is gezond 4 Een grap kan best ten kosten van iemand gaan. 5 Oke, sommige caberetiers kunnen een beetje grof zijn. Maar om voor een paar zinnetjes de tv uit te zetten……….. Laten we samen eens nadenken en discussieren of de volgende stellingen en of opmerkingen kunnen

5 We lezen samen 1 Korinthe 13: 4-8a Uitnemendheid der liefde 1 Al ware het, dat ik de talen der mensen en der engelen sprak, en de liefde niet had, zo ware ik een klinkend metaal, of luidende schel geworden. 2 En al ware het dat ik de gave der profetie had, en wist al de verborgenheden en al de wetenschap; en al ware het, dat ik al het geloof had, zodat ik bergen verzette, en de liefde niet had, zo ware ik niets.

6 3 En al ware het, dat ik al mijn goederen tot onderhoud der armen uitdeelde, en al ware het, dat ik mijn lichaam overgaf, opdat ik verbrand zou worden, en had de liefde niet, zo zou het mij geen nuttigheid geven. 4 De liefde is lankmoedig, zij is goedertieren; de liefde is niet afgunstig; de liefde handelt niet lichtvaardiglijk, zij is niet opgeblazen;

7 We lezen samen 1 Korinthe 13: 4-8a 5 Zij handelt niet ongeschiktelijk, zij zoekt zichzelve niet, zij wordt niet verbitterd, zij denkt geen kwaad; 6 Zij verblijdt zich niet in de ongerechtigheid, maar zij verblijdt zich in de waarheid; 7 Zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen. 8 De liefde vergaat nimmermeer;

8 Teksten en betekenissen a De liefde is lankmoedig b De liefde is goedertieren c De liefde is niet opgeblazen d De liefde handelt niet onge- schiktelijk Wat staat hier allemaal?

9 Vervolg van teksten en betekenissen e De liefde zoekt zichzelf niet f De liefde verblijdt zich niet in ongerechtigheid g De liefde verblijdt zich in de waarheid Wat staat hier allemaal?

10 2 Paulus 3 Gaat het hier over humor? 4 Goeie mop, wie weet er 1. 5 Verdraagt elkaar Wat staat hier allemaal?

11 We zingen psalm 133:3 Waar liefde woont, gebiedt de Heer' den zegen: Daar woont Hij Zelf, daar wordt Zijn heil verkregen, En 't leven tot in eeuwigheid.

12 Oth 229 Jezus vol liefde Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer. Kom met Uw kracht o Heer. en vul ons tot Uw eer, kom tot Uw doel met ieder van ons. Maak ons een volk Heer, heilig en rein, dat U Heer, volkomen steeds toegewijd zal zijn.

13 Maak er een verantwoorde lollige avond van vol met humor


Download ppt "LACHEN, GIEREN BRULLEN… EN DAT ALS CHRISTEN?. LATEN WE SAMEN BIDDEN."

Verwante presentaties


Ads door Google