De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duurzame landgoederenzone 3 september 2013

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duurzame landgoederenzone 3 september 2013"— Transcript van de presentatie:

1 Duurzame landgoederenzone 3 september 2013

2 Aanleiding Nota landgoederen 1995 Structuurvisie Bloemendaal 2023
Behoud en versterking van de kwaliteiten van de landgoederenzone. Uitvoeringsprogramma Analyse ontwikkelingen, knelpunten en kansen Landgoederen en villagebieden Opstellen visie op de zone

3 Plan van aanpak Gewenst resultaat:
Er wordt een nota opgesteld die ingaat op de knelpunten en wensen die worden waargenomen door grondeigenaren en de gemeente. Daarnaast moet de nota ontwikkelingen mogelijk maken om de landgoederenzone in zijn essentie te kunnen behouden en ontwikkelen. De gemeente zal zich beperken tot het onderzoek naar de mogelijke functieverandering van de bestaande hoofdgebouwen.

4 Definitie Definitie landgoederen
Een terrein met een bij het hoofdgebouw behorende parkaanleg, met een grootte van tenminste vijf hectare, niet zijnde een agrarisch bedrijf of openbaar natuurgebied, voorzien van een (oorspronkelijk) hoofdgebouw, met een inhoud van tenminste 1500 m3. Definitie villagebieden Een ruim opgezette, groene woonwijk met voornamelijk vrijstaande, individueel ontworpen woningen op percelen van tenminste m2. Villawijken kenmerken zich door het primaat van de woonfunctie, de grote variatie aan bouwstijlen en hoge natuur- en landschapswaarden. Definitie villa Een villa is een luxueuze, individueel ontworpen vrijstaande woning.

5 Proces Activiteiten: Inventarisatiefase – voorjaar en najaar 2013
Landgoedeigenaren, villabewoners, belangenorganisaties, bestaand beleid (ook van andere gemeenten) Opstellen nota najaar – winter 2013/2014 Input verwerken in een concept nota Toesting aan sectoraal beleid Participatie winter 2013/2014 Bijeenkomst en website Input verwerken Vaststelling – voorjaar/zomer 2014 Behandeling toetsingskader in de emeenteraad

6 Preview website 1e pagina website

7 Het woord aan u! Vanuit uw prespectief, hoe wilt u de kwaliteiten van uw landgoed in de toekomst beheren en versterken?


Download ppt "Duurzame landgoederenzone 3 september 2013"

Verwante presentaties


Ads door Google