De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gezondheidszorg voor asielzoekers. Opvang Elke asielzoeker wordt sinds 2001 toegewezen aan een opvancentrum waar voor bed-bad-brood wordt gezorgd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gezondheidszorg voor asielzoekers. Opvang Elke asielzoeker wordt sinds 2001 toegewezen aan een opvancentrum waar voor bed-bad-brood wordt gezorgd."— Transcript van de presentatie:

1 Gezondheidszorg voor asielzoekers

2 Opvang Elke asielzoeker wordt sinds 2001 toegewezen aan een opvancentrum waar voor bed-bad-brood wordt gezorgd.

3 Wetgeving Bij de wetgeving maakt men een onderscheid tussen de asielzoekers die werden toegewezen aan een opvangcentra en diegene die werden toegewezen aan een LOI. Eerste groep: Fedasil Tweede groep: OCMW LOI: Lokaal opvanginitiatief Fedasil: Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers

4 Elke asielzoeker heeft de vrijheid om niet in de toegewezen opvangplaats te wonen. Wel blijft het centrum verantwoordelijk voor de medische zorgen van de asielzoeker.

5 De asielzoeker wier dossier ontvankelijk is, wordt toegewezen aan een OCMW waar hij of zij maatschappelijke dienstverlening ontvangt. Hij of zij mag werken en moet zich als rechthebbende aansluiten bij een ziekenfonds.

6 Medische hulp = “er wordt op toegezien dat de zorgen onontbeerlijk zijn voor het behoud van de gezondheid”.

7 Indien bij of na de afwijzing van de asielaanvraag een bevel wordt gegeven om België te verlaten, is er nog recht op sociale steun tot de opgegeven termijn volledig is afgelopen.

8 Bron: vzw Medimmigrant


Download ppt "Gezondheidszorg voor asielzoekers. Opvang Elke asielzoeker wordt sinds 2001 toegewezen aan een opvancentrum waar voor bed-bad-brood wordt gezorgd."

Verwante presentaties


Ads door Google