De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gooilust, de rhododendron vallei Herstelplan en aanleg 1e fase. Het revitaliseren van een verwaarloosd rhododendronpark.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gooilust, de rhododendron vallei Herstelplan en aanleg 1e fase. Het revitaliseren van een verwaarloosd rhododendronpark."— Transcript van de presentatie:

1 Gooilust, de rhododendron vallei Herstelplan en aanleg 1e fase. Het revitaliseren van een verwaarloosd rhododendronpark.

2 In opdracht van Natuurmonumenten maakt PlantenTuin Esveld een herstelplan voor de Rhododendronvallei op het landgoed Gooilust. Dit werk is onderdeel van een groter plan dat door het architectenbureau SB4 wordt uitgevoerd. De specifieke kennis die nodig is voor dit project is schaars. Daarom worden wij gevraagd om hierin een leidende rol op ons te nemen. De eerste fase wordt uitgevoerd in 2010, in 2011 de 2e fase en hopelijk in de nabije toekomst fase 3.

3 Na het kappen van een aantal grote bomen worden de paden aangepakt. Zelfs worden er nieuwe paden gerealiseerd die zich goed voegen in het oorspronkelijke plan.

4 De bestaande aanplant is eerst gedetermineerd voordat het nieuwe herstelplan kon worden gemaakt.

5 De Rhododendrons die nieuw geplant worden moeten stammen uit de vroege 20e eeuw, of passen in dat plantbeeld. Soortskeuze is van groot belang voor een goed eindbeeld.

6 Johan van Galen Last in druk overleg met Cor van Gelderen

7 De enthousiaste groep vrijwilligers plant de eerste fase nieuwe aanplant.

8 Eerst zijn de rhododendrons uitgezet, daarna worden ze aangeplant.

9 Wat goed is in de oude aanplant wordt natuurlijk gehandhaafd. Deze bestaande beplanting is vaak ook aanleiding voor de soortkeuze in de herstelbeplanting.

10 Een klassiek rhododendronbeeld.


Download ppt "Gooilust, de rhododendron vallei Herstelplan en aanleg 1e fase. Het revitaliseren van een verwaarloosd rhododendronpark."

Verwante presentaties


Ads door Google