De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ONZE BINNENTUIN Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Door taakgroep “Onze binnentuin op 03 November 2009”

Verwante presentaties


Presentatie over: "ONZE BINNENTUIN Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Door taakgroep “Onze binnentuin op 03 November 2009”"— Transcript van de presentatie:

1 ONZE BINNENTUIN Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Door taakgroep “Onze binnentuin op 03 November 2009”

2 INHOUD Aanleiding Gewenste situatie Sociale binding Uitdaging voor kinderen Klimboom Werk aan de Winkel! Kostenplaatje Vragen

3 Aanleiding Speeltoestellen verwijderd van het plein Oneffen grasveld Bestrating is aan vernieuwing toe Geen uitdaging voor de kinderen Kinderen komen dus niet snel naar het plein Hierdoor komen de ouders ook niet naar het plein Weinig sociaal/spontaan contact Financiele mogelijkheden door Deventer Wijkaanpak.

4 Gewenste situatie Opnieuw bestraten van het voetpad Aanbrengen van verkeerstekens op de stoeptegels zodat een verkeersplein ontstaat Plaatsen van hinkeltegels (Her) plaatsen van knikkertegels Diagonaal over het plein een kronkelig natuurlijk pad aanleggen Langs dit pad groen wat ook door de kinderen zelf kan worden aangelegd (zonnebloemen) 1 smalle berkenboom kappen Aanbrengen van relief aan een zijde van het plein waardoor een uitdagende speelomgeving ontstaat Hierop kan dan een groenstrook met vlinderstruik maar ook eigen beplanting door de jeugd

5 Gewenste situatie (vervolg) Plaatsen van natuurlijke bank op de heuvel. Deze kan ingebouwd worden in de verhoging Plaatsen van een liggende klimboom (gemaakt van gekapte boom uit gemeente deventer) Gekleurde handjes op een of twee keien op het plein voor de buurkinderen Maken van stappaaltjes van houten palen Herplaatsen van de huidige grote keien Jaarlijks organiseert de buurt leuke activiteiten zoals paaseieren zoeken, bloemplantdag zonnebloemwedstrijd, barbeque en dergelijke Uitgangspunt is dat het een plek moet zijn waar natuurlijke elementen de kinderen uitdagen maar ook een plek waar het prettig is voor de buurtbewoners om gewoon even te zitten (bankje en groenelementen)

6 Sociale Binding HET BELANGRIJKSTE VAN HET PLEIN IS DE SOCIALE BINDING!!! Hiernaast een voorbeeld van een bank die in de binnentuin moet komen Het is een eenvoudige bank met een natuurlijke uitstraling. Erg belangrijk in dit hele project. Middels deze bank kunnen de buurtbewoners terecht op het plein om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Een erg belangrijk doel van de binnentuin. Wellicht dat we er twee gaan plaatsen op de verhoging ivm de capaciteit.

7 Speeluitdagingen voor de kinderen Vermaak voor de kinderen leidt tot meer contact tussen de kinderen en de ouders onderling. Vandaar ook aandacht voor natuurlijke uitdagingen voor de kids! Hier links een impressie en ideeen.

8 Klimboom De bedoeling is om op het plein een oude omgevallen of gezaagde boom neer te leggen met een aantal takken aan de bovenzijde en een aantal takken aan de onderzijde. De foto hiernaast dient als voorbeeld Op deze wijze ontstaat een prachtige natuurlijke speelomgeving. Belangrijk is wel er op te letten dat de hoogte van het geheel niet te ver doorschiet. Het deventer groenbedrijf of de gemeente zal de boom moeten leveren of plaatsen.

9 Werk aan de Winkel!!! Wij denken dat we een prachtig plan hebben. Het plan is ook enthousiast ontvangen tijdens ons pleinfeest op 26 september. Voor een registratie hiervan zie www.onzebinnentuin.tk. Dit pleinfeest hebben we meteen gebruikt om alvast tegels te mozaieken die we straks op het plein willen leggen om het plein op te leukenwww.onzebinnentuin.tk Ons plan behelst veel zelfinitiatief. We zijn dan ook blij dat al zoveel mensen hun medewerking hebben toegezegd als we echt van start gaan Wat moeten we doen??: Aanbrengen verkeerstekens op pad (Hier moeten ook hinkeltegels in komen; kan deventer groen bedrijf eventueel doen) Uitgraven aarde en gras Eventueel aanbrengen van het paadje over het veld (Wij of groenbedrijf) Relief aanbrengen Eventueel muurtje metselen om de verhoging op de plek te houden Planten bedenken Aanschaf planten/struiken Plaatsen van evt stenenrandjes van oude tegels Planten van planten en struiken Onderhoud planten en struiken Nieuw gras inzaaien of leggen We hebben een zeer enthousiaste groep en buurt die graag bij het eerste voorjaarszonnetje in Februari wil starten met de voorbereidingen en daar de ondersteuning van het wijkteam bij nodig heeft!!

10 Kostenplaatje

11 VRAGEN?


Download ppt "ONZE BINNENTUIN Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Door taakgroep “Onze binnentuin op 03 November 2009”"

Verwante presentaties


Ads door Google