De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Workshop Afstemming van beleids- en crisisplannen met de buurregio’s en potentiële crisispartners Maarten Spoel Veiligheidsregio Kennemerland Verslag door:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Workshop Afstemming van beleids- en crisisplannen met de buurregio’s en potentiële crisispartners Maarten Spoel Veiligheidsregio Kennemerland Verslag door:"— Transcript van de presentatie:

1 Workshop Afstemming van beleids- en crisisplannen met de buurregio’s en potentiële crisispartners Maarten Spoel Veiligheidsregio Kennemerland Verslag door: Jasper Lok, Ministerie BZK 13 mei 2009

2 Voorstelronde Wie zijn mijn buren? Wie zijn mijn potentiële partners?

3 Waarom deze workshop? Wet Veiligheidsregio’s Artikel 12 Lid 3. Het bestuur stemt het beleidsplan af met de beleidsplannen van de aangrenzende veiligheidsregio’s en van de betrokken waterschappen, en met het beleidsplan, bedoeld in artikel 31 van de Politiewet 1993, van het regionale politiekorps Artikel 14 Lid 3. Het crisisplan is in ieder geval afgestemd met crisisplannen, vastgesteld voor het gebied van aangrenzende veiligheidsregio’s en van aangrenzende staten.

4 Doelstelling Workshop Waarom afstemmen? Overeenstemming over afstemming Wat doen we zelf aan afstemmen? Wat zou Veiligheidsberaad en BZK kunnen bijdragen aan de afstemming?

5 Waarom afstemmen? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen?

6 Overeenstemming over afstemmen Het beleidsplan is zoveel mogelijk afgestemd op beleids- of beheersplannen van alle aangrenzende veiligheidsregio’s, de betrokken waterschappen, het regionale politiekorps en de rijksheren. Hoe? Wie? Rol Projectleiders Regionaal Beleidsplan (per regio)

7 Wat doen we zelf aan afstemmen? Crisisplan afstemmen met buurregio’s? Interregionale samenwerking is er… Dragen de landelijke leidraden/handreikingen bij aan uniformiteit en daarmee aan interregionale samenwerking op het niveau van het Beleidsplan en het Crisisplan

8 Wat kan landelijk bijdragen? Op welke wijze kan Veiligheidsberaad en BZK bijdragen interregionale afstemming?

9 Wat is onze conclusie? Weten we waarom we afstemmen? Is er overeenstemming over afstemming? Wat doen we zelf aan afstemmen? Wat zou de bijdrage van het Veiligheidsberaad en BZK kunnen zijn bij het afstemmen?

10 Samenvatting en afsluiting Maarten Spoel Veiligheidsregio Kennemerland Verslag door: Jasper Lok, Ministerie BZK


Download ppt "Workshop Afstemming van beleids- en crisisplannen met de buurregio’s en potentiële crisispartners Maarten Spoel Veiligheidsregio Kennemerland Verslag door:"

Verwante presentaties


Ads door Google