De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zorgkracht van sociale netwerken Bijeenkomst 1. Zorgkracht van sociale netwerken Het genogram inzichtelijk maken van gezins- en familierelaties. Aan de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zorgkracht van sociale netwerken Bijeenkomst 1. Zorgkracht van sociale netwerken Het genogram inzichtelijk maken van gezins- en familierelaties. Aan de."— Transcript van de presentatie:

1 Zorgkracht van sociale netwerken Bijeenkomst 1

2 Zorgkracht van sociale netwerken Het genogram inzichtelijk maken van gezins- en familierelaties. Aan de hand van symbolen en lijnen. Ook kenmerken van personen en de onderlinge relaties worden in beeld gebracht. Het biedt aanknopingspunten binnen de begeleiding.( bv.herhaling van patronen)

3 Zorgkracht van sociale netwerken Een voorbeeld van een genogram

4 Zorgkracht van sociale netwerken Het ecogram Grafische weergave van de contacten van de cliënt(en); familie en sociale netwerk. Zowel contacten met informele circuit als het formele circuit. Verschillende vormen van grafische weergave Voor verschillende subsystemen te gebruiken afhankelijk van het doel.

5 Zorgkracht van sociale netwerken

6 Het sociogram Structurele kenmerken van het netwerk Functionele kenmerken van het netwerk Geeft inzicht in de betekenis van relaties Kijkt naar krachten en belemmeringen van het netwerk in relatie tot de hulpvraag van de cliënt/het cliëntsysteem.

7 Zorgkracht van sociale netwerken Structurele kenmerken Omvang Variatie Dichtheid Bereikbaarheid

8 Zorgkracht van sociale netwerken Functionele kenmerken De mate waarin de ander een bepaalde behoefte vervult. Affectieve behoefte De behoefte aan aansluiting De behoefte aan stabiliteit De behoefte aan materiele en instrumentele middelen.

9 Zorgkracht van sociale netwerken De levenslijn In de levenslijn wordt een chronologische weergave gemaakt van ingrijpende levensgebeurtenissen. Zowel diepte- als hoogte punten. Geeft inzicht in patronen en verbanden.


Download ppt "Zorgkracht van sociale netwerken Bijeenkomst 1. Zorgkracht van sociale netwerken Het genogram inzichtelijk maken van gezins- en familierelaties. Aan de."

Verwante presentaties


Ads door Google