De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

4F & 4G Havens.  Met de opkomst van internationale handel zijn ook havens ontstaan.  De oudste havens stammen uit de tijd van de Egyptenaren.  De bekendste.

Verwante presentaties


Presentatie over: "4F & 4G Havens.  Met de opkomst van internationale handel zijn ook havens ontstaan.  De oudste havens stammen uit de tijd van de Egyptenaren.  De bekendste."— Transcript van de presentatie:

1 4F & 4G Havens

2  Met de opkomst van internationale handel zijn ook havens ontstaan.  De oudste havens stammen uit de tijd van de Egyptenaren.  De bekendste is die aan de monding van de Nijl

3  Dit is het einde van de Nijl. In welke zee eindigt de Nijl?

4  Het einde van de Nijl noemen we ook wel de Nijldelta. Dit is een waaier van vertakkingen van de Nijl.  Er komt hier veel vruchtbaar slib aan land waardoor de grond erg geschikt is voor landbouw.  Wat is een probleem van de Nijldelta en de landbouw?

5  Grootste Europese havens.  Aan de monding van de drukst bevaren Europese rivier de Rijn. ◦ Ook de Maas eindigt in de haven van Rotterdam!  De haven van Rotterdam bestaat al sinds de middeleeuwen. Echter is de haven pas sinds de industriële revolutie echt gaan groeien!

6  De industriële groei van Duitsland is de belangrijkste reden voor de groei van de Rotterdamse haven.  De opkomst van het gebruik van aardolie maakte de haven nog belangrijker.  Container vervoer werd vanaf de jaren 60 belangrijk.  Deze drie in combinatie met internationalisering maakt de haven van Rotterdam tot een succes!

7

8  Het Belgische Antwerpen ligt meer land inwaarts, aan de Schelde.  Schelde is te ondiep voor grote schepen  Minder last van knelpunten in de infrastructuur die Rotterdam wel kent. (verbinding achterland is dus sneller) ◦ Heropening Ijzeren Rijn kan er voor zorgen dat dit nog beter verloopt. Antwerpen? Geduchte concurrent?

9

10

11  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/3896 4/tweede_maasvlakte_nieuw_stukje_nederlan d http://www.eenvandaag.nl/binnenland/3896 4/tweede_maasvlakte_nieuw_stukje_nederlan d


Download ppt "4F & 4G Havens.  Met de opkomst van internationale handel zijn ook havens ontstaan.  De oudste havens stammen uit de tijd van de Egyptenaren.  De bekendste."

Verwante presentaties


Ads door Google