De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De tijdsband Door de eeuwen heen….

Verwante presentaties


Presentatie over: "De tijdsband Door de eeuwen heen…."— Transcript van de presentatie:

1 De tijdsband Door de eeuwen heen…

2 De oudste tijden De prehistorie
Van …tot 800 voor Christus

3 Wanneer de oudheid precies begon, dat weten we niet precies.
Prehistorie : Hierin hoor je “pre” en “historie”. “Pre” betekent “voor” en “historie” betekent “verhaal”. Dus : prehistorie = nog voor ons verhaal goed en wel begint. Belangrijke dingen om te onthouden : Men ontdekt het vuur (vuurstenen) Men leeft vooral van jacht en visvangst, de mensen zijn zwervers. Later gaat men zich vestigen, men ontdekt dat men ook op één plaats kan blijven en daar groenten kan kweken en dieren kan telen. Men gebruikt alles van het dier : huid om zich te kleden, tanden als naalden, … Wij kennen de Neanderthalers, één van onze voorouders.

4 Egypte Egypte was vroeger een heel belangrijk land jaar geleden konden zij  huizen bouwen. Ze hadden al een schrift om te lezen en te schrijven, hadden steden en maakten mooie dingen. En dat terwijl de mensen in ons land dat allemaal nog niet hadden De Nijl overstroomde geregeld. Zo hadden ze heel vruchtbare grond. Daarop konden ze vanalles laten groeien. De Egyptenaren dachten dat hun farao half mens en half goddelijk was, daarom bouwen ze een piramide voor hem. Na zijn dood zou de farao in de godenwereld terechtkomen. Daarom moest hij zo goed mogelijk bewaard worden.

5 De oudheid Van 800 voor Christus tot 500 na Christus

6 Griekenland Wist je dat de eerste Olympische spelen in het jaar 776 voor Christus gehouden werden ? De Grieken waren goede bouwers : bv. Akropolis, tempels,…

7 De Romeinen Wist je dat de naam “Rome” komt van het verhaal van Romulus en Remus ? Wist je dat de Romeinen knappe bouwers waren : bv. Heirbanen, aquaducten, … Ken je Julius Caesar nog ?

8 De middeleeuwen Van 500 tot 1500

9 De middeleeuwen ken je vooral van de burchten, ridders en kastelen.
Denk bij ons ook eens aan de Guldensporenslag in 1302. Ook met de Vikingen maakten we kennis in de Middeleeuwen.

10 De Nieuwe tijden Van 1500 tot 1800 Van 1800 tot 1945 De Nieuwe tijd
De Nieuwste tijd Van 1500 tot 1800 Van 1800 tot 1945

11 De nieuwe tijden Hierbij onthouden we vooral de
ontdekkingsreizigers. Je kent zeker het verhaal van Columbus wel.

12 De Nieuwste tijden Napoleon ken je uit deze tijd.
De Nieuwste tijden Napoleon ken je uit deze tijd. Ook Wereldoorlog I en II spelen zich hier af. Dan ken je Hitler vast en zeker ook. Maar weet je ook wie Anne Frank was ?

13 De eigen tijd onze tijd Van 1945 tot …

14 Wat er nu gebeurt, dat weten jullie, jullie leven hierin.
Wanneer onze tijd eindigt, dat weten we niet precies. Alles gaat zo snel, er wordt zoveel uitgevonden. Denk maar eens aan klonen, ruimtevaart, wetenschap,…


Download ppt "De tijdsband Door de eeuwen heen…."

Verwante presentaties


Ads door Google