De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leven in de prehistorie De prehistorie had meerdere klimaten waardoor er ook verschillende groepen geleefd hebben.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leven in de prehistorie De prehistorie had meerdere klimaten waardoor er ook verschillende groepen geleefd hebben."— Transcript van de presentatie:

1 Leven in de prehistorie De prehistorie had meerdere klimaten waardoor er ook verschillende groepen geleefd hebben.

2 Prehistorie  Hoe kwamen we aan informatie?

3 Tijdens de prehistorie  Leek ons land op toendra’s : grote, kale vlaktes.  Wat kun je vertellen over de rendierjagers die toen leefden?  Alles was voor iedereen. Ze deelden alles.  Ze moesten zelf voor alles zorgen.

4 Het klimaat veranderde Het werd warmer in Nederland en de rendieren trokken naar koudere gebieden. De rendierjagers trokken met hen mee. In Nederland kwamen toen de bosjagers.

5 De bosjagers  Ze trokken ook in kleine groepen rond.  Het zijn voedselverzamelaars. Op welke manieren deden ze dat?  Tijdens de tijd van de bosjagers was er een overvloed aan voedsel. Vooral veel: bessen, vruchten, paddenstoelen, dieren en vogeleieren.  Ze deelden alles.

6 Trechterbekervolk / Hunebedbouwers  Vooral bekend om de hunebedden (=grafheuvels)  We weten nog steeds niet of het voor alle mensen gebouwd werd of alleen voor de belangrijkste mensen.  Bij het bouwen ervan zijn trekdieren en sterke mannen ingeschakeld.  De stenen komen uit de ijstijd.

7 Hunebedden bouwers  Je kunt ze nog vinden in Drenthe.  Welke functie hadden ze? -Als begraafplaats -Als afbakening van een stuk land. (vruchtbaar)  Ze hielden dieren en verbouwden op akkers.

8 Wat is een archeoloog? De geschiedenis zo goed mogelijk in beeld te brengen. Wat doet een archeoloog allemaal? Een vondst is belangrijk, maar je moet wel kunnen plaatsen uit welke tijd het kwam.

9 Filmpjes  http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20060314_steent ijd04 http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20060314_steent ijd04  http://www.ntr.nl/player?id=10553475&ssid=269 http://www.ntr.nl/player?id=10553475&ssid=269


Download ppt "Leven in de prehistorie De prehistorie had meerdere klimaten waardoor er ook verschillende groepen geleefd hebben."

Verwante presentaties


Ads door Google