De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boschlogie III Reinier van Arkel Het oudste psychiatrisch ziekenhuis van Nederland, gebouwd op de plaats waar het nu nog altijd staat, namelijk op het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boschlogie III Reinier van Arkel Het oudste psychiatrisch ziekenhuis van Nederland, gebouwd op de plaats waar het nu nog altijd staat, namelijk op het."— Transcript van de presentatie:

1 Boschlogie III Reinier van Arkel Het oudste psychiatrisch ziekenhuis van Nederland, gebouwd op de plaats waar het nu nog altijd staat, namelijk op het eind van de Hinthamerstraat. Gesticht in 1439 door Reinier van Arkel op zijn sterfbed en bestemd voor zes “arme sinnelose menschen”.

2 Reinier van Arkel De module beslaat twee bijeenkomsten: - Op de lokatie Reinier van Arkel - Op de lokatie Voorburg te Vught

3 Boschlogie III Reinier van Arkel Wat wordt behandeld: Ontstaansgeschie- denis. Rol van de armenzorg en de Godshuizen. Ontstaan van Voorburg in 1885.

4 Boschlogie III Reinier van Arkel Hydrotherapie: Lauwe of warme baden voor patiënten die leden aan een te grote ‘opgewektheid’, zwaarmoedigheid of angst. ‘Oververhitte’ krankzinnigen zouden baat hebben bij een koude douche.

5 Boschlogie III


Download ppt "Boschlogie III Reinier van Arkel Het oudste psychiatrisch ziekenhuis van Nederland, gebouwd op de plaats waar het nu nog altijd staat, namelijk op het."

Verwante presentaties


Ads door Google