De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boschlogie III Bossche kelders Onze eeuwenoude binnenstad kent vele kelders met gewelven. Vooral rondom de Markt, maar ook aan de Binnendieze. Zij vormen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boschlogie III Bossche kelders Onze eeuwenoude binnenstad kent vele kelders met gewelven. Vooral rondom de Markt, maar ook aan de Binnendieze. Zij vormen."— Transcript van de presentatie:

1 Boschlogie III Bossche kelders Onze eeuwenoude binnenstad kent vele kelders met gewelven. Vooral rondom de Markt, maar ook aan de Binnendieze. Zij vormen het fundament, de basis van de stad; zij zijn als het ware de dragers van de stad.

2 Bossche kelders Kruisstraat 37 Kelder met kruisgewelf Karrenstraat 22 Keldergewelf met stucwerk uit 1668

3 Boschlogie III Bossche kelders Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten en wordt gegeven op maandagavond door Ad van Drunen, bouwhistoricus en werkzaam bij de Gemeentelijke Dienst voor Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten (BAM).

4 Boschlogie III Bossche kelders De volgende onderwerpen komen aan de orde: Functie / gebruik Constructie Situering Toegankelijkheid Relatie kelder / huis Relatie kelder / straat Relatie kelder / achtererf.

5 De cursus Boschlogie heeft aan de wieg gestaan van het Bosch Keldergenootschap. Dit genootschap beijvert zich kelders in beeld te brengen, te behouden en opengesteld te krijgen. Zij brengt eigenaren met elkaar in contact. Gotisch kruisgewelf met ribben onder de hal van het stadhuis.

6 Gotisch kruisgewelf met graten. Klooster Zusters van Orthen, gebouwd ca. 1431, gesloopt ca. 1942.

7 Boschlogie III


Download ppt "Boschlogie III Bossche kelders Onze eeuwenoude binnenstad kent vele kelders met gewelven. Vooral rondom de Markt, maar ook aan de Binnendieze. Zij vormen."

Verwante presentaties


Ads door Google