De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boschlogie III Orthen Detail van gezicht vanaf de stadswal op de zwaar gehavende dorpskom van Orthen met de gedeeltelijk herstelde Salvatorskerk en de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boschlogie III Orthen Detail van gezicht vanaf de stadswal op de zwaar gehavende dorpskom van Orthen met de gedeeltelijk herstelde Salvatorskerk en de."— Transcript van de presentatie:

1 Boschlogie III Orthen Detail van gezicht vanaf de stadswal op de zwaar gehavende dorpskom van Orthen met de gedeeltelijk herstelde Salvatorskerk en de afgeknotte toren. Pentekening gedateerd 23 juli 1632 van Pieter Jansz. Saenredam. (foto Bibliotheek KUB)

2 Boschlogie III Orthen ‘Moedervlek van Den Bosch’ Zo betitelt door de Orthense pastoor Schutjes in zijn historische geschriften. Dit dorp, dat veel ouder is dan ‘s-Hertogenbosch, heeft een bijzondere geschiedenis. Voor het eerst in een oorkonde genoemd in 815 als ‘de villa Orthen’.

3 Boschlogie III Orthen Een nieuwe module, bestaande uit twee bijeenkomsten. In de eerste sessie wordt u deelgenoot gemaakt van de geschiedenis. Tijdens de tweede sessie wandelt u langs diverse interessante plekjes in het dorp.

4 Boschlogie III


Download ppt "Boschlogie III Orthen Detail van gezicht vanaf de stadswal op de zwaar gehavende dorpskom van Orthen met de gedeeltelijk herstelde Salvatorskerk en de."

Verwante presentaties


Ads door Google