De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vanuit een militair-historisch perspectief. Boschlogie III Het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629 Deze module is gebaseerd op de herziene uitgave met.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vanuit een militair-historisch perspectief. Boschlogie III Het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629 Deze module is gebaseerd op de herziene uitgave met."— Transcript van de presentatie:

1 vanuit een militair-historisch perspectief

2 Boschlogie III Het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629 Deze module is gebaseerd op de herziene uitgave met diverse aanvullingen van het “Dagboek 1629” door Peter-Jan van der Heijden. Plattegrond van Den Bosch met vestingwerken

3 Het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629 Anthonie Schets baron van Grobbendonck, gouverneur van de stad in de jaren 1596–1629. gouverneur van de stad in de jaren 1596–1629. Er wordt vooral gekeken door de ogen van de aanvaller – het Staatse leger – naar de vesting; dus. Er wordt vooral gekeken door de ogen van de aanvaller – het Staatse leger – naar de vesting; dus van buiten naar binnen. Daarnaast wordt de situatie binnen de belegerde vesting bekeken. Welke informatie hadden de Bosschenaren over de belegering op een bepaalde dag? En was die informatie juist? We kijken dan Daarnaast wordt de situatie binnen de belegerde vesting bekeken. Welke informatie hadden de Bosschenaren over de belegering op een bepaalde dag? En was die informatie juist? We kijken dan van binnen naar buiten. Enige inhoudelijke onderwerpen:   Korte (politiek-historisch) inleiding   De opmars naar ‘s-Hertogenbosch   De eerste fase van het beleg   Pogingen tot ontzet   De verovering van de stad   Wat is er thans nog van te zien?

4 Het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629 Kaart van de vesting met omgeving tijdens het beleg. De dubbele ring van veldversterkingen waarmee Frederik Hendrik de stad liet insluiten, staat in rood afgebeeld.

5 Boschlogie III


Download ppt "Vanuit een militair-historisch perspectief. Boschlogie III Het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629 Deze module is gebaseerd op de herziene uitgave met."

Verwante presentaties


Ads door Google