De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beleggen in prostaatkanker: Up-date

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beleggen in prostaatkanker: Up-date"— Transcript van de presentatie:

1 Beleggen in prostaatkanker: Up-date
Pieter voor ‘t Galerijke op 6 oktober 2004

2 De situatie op 5 mei

3 Het probleem toen De productie van Palladium implantaten werd stopgezet en dat was in % van de omzet. Vrees voor rampjaar bij aanvang van 2004 De uitbetalingsmodaliteiten in USA veranderden vanaf ? Forfetaire terugbetaling

4 Historische Koers t.o.v. Bel 20

5 Koersevolutie tot 3 jaar

6 Koersevolutie tot 1 jaar

7 Koersevolutie laatste 6 maanden

8 Koersevolutie laatste 3 maanden

9 De situatie op 6 oktober 2004

10 Wat er sindsdien veranderde
Omzet: In het eerste semester bleef stabiel op 2.7 miljoen, stijging verkoop jodiumimplantaten groeit met drie cijfers. Verovert marktaandeel op Amersham (met 100milj$ omzet) J’02 was 7 milj€ en J’03 was 5.6 milj€ Licht positieve cash-flow in S1’04: € S1’03 was € Courant resultaat in S1’04: milj€ in S1’04: -1.4 milj € In juli: toestemming FDA commercialisering OptiSource (= implantaat in milieuvriendelijke polymeren). Gewest 2.3 milj€. Sales in Q1’05

11 5 maanden later …

12 5 maanden later …5% gestegen

13 Nieuwe argumenten voor:
een gezonde toekomst of een andere diagnose?

14 Enkele argumenten VOOR een aankoop
Potentieel is enorm: een doorbraak naar andere tumors kan een koersexplosie geven. Markt in Europa en vooral in Japan staat nog in haar kinderschoenen Plastic implantaat: indien goedkeuring: lagere productiekosten Transparante bedrijfsstructuur en bedrijfsactiviteit gericht op het top-segment van de markt Innovatie en snelheid waarmee ze naar de markt komen is indrukwekkend. Gifpilstrategie: bescherming tegen overnames door warranten. Referentie -aandeelhouders: kunnen door hun converteerbare obligaties de kans op faillissement als ze willen beperken. Materiële activa als faillissementsbuffer: is een soort verborgen meerwaarde in de balans van (1€/aandeel, schulden = 0.7€/aandeel gestort kapitaal is 2.45€/aandeel, hoewel nu de immateriële actieve slechts op de balans staan voor 0.13€/aandeel, telkens geschat ).

15 Enkele argumenten TEGEN een aankoop
Gebrek aan strategie: met of zonder palladium? Wel of niet in het Top-segment van de markt? Positionering in de markt! Afhankelijkheid: van FDA-goedkeuringen, van terugbetalingstelsels, van socialezekerheidsbureaucratie, van hun distributiepartners, van artsen,… Ze hebben hun lot niet in eigen handen. Pauvere financiële informatie: omzet per product, per regio, per distributiekanaal? Wijze van afschrijven van vaste activa? Weinig creativiteit in het communiceren van hun missie en producten. Onzekerheid over het aantal aandelen: kan variëren van tot ( Warranten) en hun ‘geheimzinnigheid’ hierover. Verwatering! Marktsituatie in het algemeen: favoritisme en cliëntalisme praktijken in de medische sector. Management: onenigheid? Oprichters? Strategie? Winst? Balans? Microcap: risico op ‘niet goedkeuring’, faillissement enz is zeer groot.

16 Enkele argumenten TEGEN een aankoop
Groei?: De prognoses van vroeger kloppen eigenlijk niet. Als het potentieel zo enorm is, waarom dan zo weinig resultaat in de balans en winstcijfers? Concurrentie: Vooral in USA zijn er andere spelers op die markt die het beter doen. Desinvestering: Waarom een bestaand productieapparaat stilleggen, zeker als er zoveel potentieel is in de markt. Ze ontslaan 17 mensen, dat voor een groeibedrijf. Kritische massa’s: kunnen ze voldoende voet aan de grond krijgen om ooit winstgevend te zijn? Is het geen kleine nichespeler die als de grote jongens op de klop drukken de duimen moet leggen. Het is een echte cash-eter met tot nu toe (7-jaar) niets dan beloftes. Aandeelhouders als partners? Weinig geslaagde communicatie. Hoe zit het met die warranten- en optieplannen voor de werknemers? Het is als belegger zoeken, zelf rekenen en wachten op recente cijfers!

17 Besluit: ….?

18 Enkele argumenten VOOR een aankoop
Potentieel wordt concreter: Ze halen hun eigen verwachtingen Claimen een winst te maken van 0.5€/aandeel in 2005. Indien er een partner komt kan die voor 10 milj. € omzet zorgen Door de FDA-goedkeuring kan het een interessante overname prooi worden Stond periode begin1998 tot mid2000 op gemiddeld 15 € (top 19€) en is dus in zekere zin een “Fallen Angel”. Een vergelijking met Innogenetics overwegen dat ook een Fallen Angel is Innovatie met de plastic implantaten is on -track. Technisch is het plaatje in orde: telkens geschat ).


Download ppt "Beleggen in prostaatkanker: Up-date"

Verwante presentaties


Ads door Google