De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …” Genesis 1,1 (vertaling 1951)

Verwante presentaties


Presentatie over: "“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …” Genesis 1,1 (vertaling 1951)"— Transcript van de presentatie:

1 “In den beginne schiep God de hemel en de aarde …” Genesis 1,1 (vertaling 1951)

2 Drie levensvragen 1.Wie zijn we? 2.Waar komen we vandaan? 3.Waar gaan we naartoe?

3 Drie levensvragen De Bijbel geeft antwoord op deze vragen De Bijbel als relatie-boek: – De relatie tussen God en mens – VERBOND – Heeft alles te maken met jaarthema!

4 Antwoord op drie levensvragen 1.Waar komen we vandaan? 2.Wie zijn we? 3.Waar gaan we naartoe?

5 Waar komen we vandaan? Antwoord op de 1 e bladzijde van de Bijbel – Alle volken hadden wel een scheppingsverhaal – Vandaag: schepping en evolutie? Genesis 1 lezen zoals het bedoeld is! – Er is één God, die boven alles staat. – Niet bang zijn voor zon of maan – Kortom: God staat aan het begin

6 Waar komen we vandaan? Evolutie en oerknal: theorieën – Heeft veel van een geloof weg. Geloof in de schepping – Hoe zien we de Bijbel? – De kern zien: Jezus Christus. – Het gaat om vertrouwen. De les van Genesis 1: – We komen bij God vandaan – We hebben een speciale plek bij Hem.

7 Wie zijn we? Groot verschil of je gelooft in schepping of evolutie! Nietzsche: “ als God dood is, dan is iedere moraliteit van liefde en mensenrechten een moraliteit zonder bodem.” M.a.w.: dan is er geen basis voor regels meer!

8 Wie zijn we? Genesis 1 en 2 laten zien: Door God gewild. Kunstwerk, ‘zeer goed’ Het leven is niet doelloos Speciale plaats van de mens

9 Wie zijn we? Speciale plaats van de mens: Blijkt uit beschrijving en opdracht Naar het beeld van God Verantwoord beheer van het geschapene! Geen discriminatie! Relationeel aangelegd, onderlinge liefde

10 Wie zijn we? Uit alles blijkt: Speciale relatie tussen God en mens Zien we de hele Bijbel door (Verbond)

11 Waar gaan we naartoe? Alles is niet meer ‘zeer goed’. – Gods hand nog wel zichtbaar in de schepping. – Zou gebrokenheid God niet aan het hart gaan?

12 Waar gaan we naartoe? Gen. 1 doet vermoeden: God gaat iets doen – Als je verder leest kom je er achter: nieuwe hemel en aarde (Op. 21/22) – De schepping laat zien: God kan het absoluut! – Er is dus een doel – Gods creativiteit staat garant voor een fantastische her-schepping!

13 Antwoord op drie levensvragen 1.We komen bij God vandaan “God heeft het eerste woord” 2.We zijn zijn bijzondere schepping en hebben zijn liefdevolle aandacht. “God spreekt nog altijd” 3.We zijn op weg naar een nieuwe schepping! “God heeft het laatste woord”


Download ppt "“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …” Genesis 1,1 (vertaling 1951)"

Verwante presentaties


Ads door Google