De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom? Bevoegdheid, bekwaamheid en doorgaande professionele ontwikkeling zijn het fundament onder de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Een professionele.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom? Bevoegdheid, bekwaamheid en doorgaande professionele ontwikkeling zijn het fundament onder de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Een professionele."— Transcript van de presentatie:

1

2 Waarom? Bevoegdheid, bekwaamheid en doorgaande professionele ontwikkeling zijn het fundament onder de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Een professionele beroepsgroep bewaakt die kwaliteit. Registerleraar.nl is het instrument daarvoor.

3 Twee zijden van de munt Professional neemt verantwoordelijkheid Professional legt verantwoording af De registerleraar laat zien dat hij bevoegd en bekwaam is en daadwerkelijk investeert in zijn professionele ontwikkeling.

4 Register als instrument voor de leraar 1.Trots op beroep. 2.Zeggenschap over eigen professionele ontwikkeling en hulpmiddel bij de vormgeving daaraan. 3.Invloed op kwaliteit van de eigen professionele ontwikkeling.

5 Hoe werkt het? Registratie: bevoegd, bekwaam en met aanstelling als leraar. Herregistratie op basis van professionele ontwikkeling. Na verloop van tijd: –Bevorderen van investering in professionele ontwikkeling; –Invloed op kwaliteit van voorzieningen; –Zeggenschap over de agenda voor professionele ontwikkeling.

6 Criteria voor registratie De juiste bevoegdheid voor de sector Een dienstverband van tenminste 0,2 fte als leraar of ZZP’er of invaller Werkloos maar werkzoekend is in het onderwijs.

7 Criteria voor herregistratie Tenminste 160 uur per 4 jaar aan professionele ontwikkeling. Tenminste 100 uur in de kern van het beroep en in vo tenminste 40 uur vakinhoudelijk.

8 Activiteiten voor in de portfolio Activiteiten kunnen betrekking hebben op: Vakinhoudelijke bekwaamheid Pedagogisch-didactische bekwaamheid Algemeen professioneel handelen Onderwijskundige ontwikkelingen in de school Ontwikkelen van de beroepsgroep

9 Vragen?


Download ppt "Waarom? Bevoegdheid, bekwaamheid en doorgaande professionele ontwikkeling zijn het fundament onder de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Een professionele."

Verwante presentaties


Ads door Google