De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de."— Transcript van de presentatie:

1 Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de Bijbel en de Koran. Ook in onze tijd zeggen mensen soms dat zij er één hebben gezien of hun hulp hebben ervaren.

2 Doel van de les Je maakt kennis met : Het verschijnsel engelen Engelenverhalen in onze tijd Verhalen op hun waarde te schatten

3 Lesprogramma 1.De vorige les 2.Huiswerkcontrôle 3.Tekstjes overnemen 4.Filmfragment met vragen 5.Nabespreking 6.Huiswerk volgende week.

4 Huiswerk vorige les 1.Derkje werd opgepakt en verplaatst door onzichtbare handen. 2.1981. 3.Een sterk engelenverhaal is een overtuigend verhaal. Er gebeuren veel “onmogelijke” dingen in (wonderen). 4.Hij voelt zich gelukkig, je ervaart harmonie (gevoel van liefdevolle eenheid), de wereld wordt beter begrijpbaar, je kunt mensen makkelijker liefde geven en troosten.

5 Vragen Sam en de stewardess. a. Welke bewijzen waren er? b. Welke getuigen waren er? c. Zijn deze bewijzen en/of getuigen betrouwbaar? Waarom? d. Leg uit waarom dit verhaal zwak of sterk is. e. Wat heb je vooral geleerd?

6 Men kent verschillende soorten engelen waaronder beschermengelen en aartsengelen. Enkele bekende engelen zijn: Michaël, Rafaël, en Gabriël. Zij komen voornamelijk voor in geloofsverhalen en vervullen speciale taken. Beschermengelen laten vaker van zich horen. Zij zouden de mens helpen aan wie zij zijn gekoppeld. Zij fluisteren vnl. goede keuzes in en brengen rust. Over deze engelen zijn veel verhalen bekend, ook buiten de godsdiensten.

7 Huiswerk volgende les Bekijk een filmpje op de website www.kaaba-taaba.nl en beantwoord dezelfde vragen als bij Sam en de stewardess. www.kaaba-taaba.nl Noteer in je agenda!


Download ppt "Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de."

Verwante presentaties


Ads door Google