De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Christelijke Rituelen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Christelijke Rituelen"— Transcript van de presentatie:

1 Christelijke Rituelen
Biecht Een voorbeeld van een ritueel, is een besnijdenis. Het is een “heilige handeling”. Binnen de christelijke kerk wordt dit Sacrament genoemd {=(geloofs)geheim}. Een sacrament doet de ontvanger goed. Hoe “schoner” de ziel des te groter zal het effect zijn. Het vertellen, op biechten, van de zonden wordt daarom gezien als een goede voorbereiding op het ontvangen van een sacrament.

2 Christelijke Rituelen
Doel van de les Christelijke Rituelen Doop Biecht Eucharistie Vormsel Ziekenzalving Begrafenis Huwelijk Je maakt kennis met de begrippen: Sacrament, De doop, de biecht, de Eucharistie, het vormsel, het huwelijk, priesterwijding, ziekenzalving en begrafenis.

3 Christelijke Rituelen
Opdracht bij filmfragment Christelijke Rituelen Doop Biecht Eucharistie Vormsel Ziekenzalving Begrafenis Huwelijk Maak een woordspin bij de film. Maak vervolgens een rij van de vijf belangrijkste woorden. Schrijf in maximaal twee zinnen op wat je nu hebt geleerd over de kerk en het nut van de sacramenten.

4 Christelijke Rituelen
Bespreken huiswerk opdracht. Christelijke Rituelen Doop Biecht Eucharistie Vormsel Ziekenzalving Begrafenis Huwelijk Maak voor de volgende keer de vragen van het stencil. Deze gaat over hoofdstuk 6, rituelen.

5 Christelijke Rituelen
Christelijke Rituelen


Download ppt "Christelijke Rituelen"

Verwante presentaties


Ads door Google