De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het."— Transcript van de presentatie:

1 Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het zicht op de Kaaba. In 622 wordt Mohammed gevraagd te bemid-delen bij een conflict tussen stammen in Jatrib. Toen Mohammed daar aankwam kreeg deze plaats de naam Medina (al Nabi), stad van de profeet. De eerste moskee werd gebouwd. De Koranische boodschappen uit deze periode veranderen van aard. Vanuit deze oaseplaats begon men zelf het zwaard tegen de Mekkanen te hanteren. Oaseplaats en uitvalsbasis Medina el Nabi

2 Doel van de les Je leert : 1.De rol van de plaats Medina bij de ontstaansgeschiedenis van de Islam. 2.Het strategisch belang inzien van Medina. 3.Het religieus belang inzien van Medina.

3 Lesprogramma 1.Tekstje overnemen 2.Huiswerk controle. 3.Filmfragment(en) met vragen 4.Nabespreking 5.Huiswerk volgende week noteren

4 Vragen: 1.Waarom is Medina vanuit de godsdienst belangrijk? 2.Waarom is Medina vanuit de strijd bezien, belangrijk? 3.Wat zouden de Mekkanen hebben kunnen denken? 4.Herken je dit in onze tijd?

5 www.kaaba-taaba.nl

6 Opdracht Zoek bij de antwoorden op de vragen passende plaatjes bij deze les, Medina


Download ppt "Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het."

Verwante presentaties


Ads door Google