De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vmbo klas 3 13 januari 2014.  Landbouw woorden en contaminaties  Nakijken van het huiswerk  Beginnen nieuw huiswerk  Nabespreken geleerde stof.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vmbo klas 3 13 januari 2014.  Landbouw woorden en contaminaties  Nakijken van het huiswerk  Beginnen nieuw huiswerk  Nabespreken geleerde stof."— Transcript van de presentatie:

1 Vmbo klas 3 13 januari 2014

2  Landbouw woorden en contaminaties  Nakijken van het huiswerk  Beginnen nieuw huiswerk  Nabespreken geleerde stof

3  Landbouw wordt ook wel sector groen genoemd of agrarische sector.

4  Lees verder in de tekst  Zoek het woord op in het woordenboek  Zoek op internet of in vakliteratuur  Vraag het aan iemand die in die sector werkt of andere deskundigen

5  Dat zijn twee woorden die foutief bij elkaar zijn geplaatst. Voorbeeld: Uitkiezen het is uitzoeken of kiezen

6  Het zijn uitdrukkingen die door elkaar worden gebruikt.  Wij gaan er een punt aan draaien. ◦ We gaan er een punt achterzetten. ◦ We draaien er een eind aan.

7 ◦ De kans is aannemelijk. ◦ Dat is kort door de bocht. ◦ Het komt zelden voor. ◦ Het rond verspreiden van verhalen vinden wij niet leuk.

8 ◦ De kans is aannemelijk. ◦ Dat is kort door de bocht. ◦ Het komt zelden voor. ◦ Het rond verspreiden van verhalen vinden wij niet leuk.

9 De kans is aannemelijk. ◦ De kans is groot ◦ Het is aannemelijk Dat is kort door de bocht. ◦ Deze uitdrukking klopt

10 Het komt zelden voor - Het komt weinig voor - Het gebeurt zelden Het rond verspreiden van verhalen vinden wij niet leuk. -Het rond bazuinen van…. - Het verspreiden van……

11  Maken taal en woordenschat hoofdstuk 5 opdracht1 tm 5  Leren de begrippen van hoofdstuk 4 opdracht 2!


Download ppt "Vmbo klas 3 13 januari 2014.  Landbouw woorden en contaminaties  Nakijken van het huiswerk  Beginnen nieuw huiswerk  Nabespreken geleerde stof."

Verwante presentaties


Ads door Google