De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in."— Transcript van de presentatie:

1 Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Klein stukje huid – snijden in je vlees! Klein stukje huid – snijden in je vlees!

2 Teken van verbond Jezus: “God in het vlees verschenen” Jezus: “God in het vlees verschenen” “… in het vlees gesneden” “… in het vlees gesneden” Verbond met Abraham: persoonlijk Verbond met Abraham: persoonlijk God is er helemaal voor ons God is er helemaal voor ons Wij zijn er helemaal voor God Wij zijn er helemaal voor God Betekenis van besnijden Betekenis van besnijden Toekomst, voortplanting niet op eigen kracht Toekomst, voortplanting niet op eigen kracht Bloed vloeien: kwaad moet weg Bloed vloeien: kwaad moet weg

3 Voor ons Jezus: rein, zonder zonde Jezus: rein, zonder zonde Besneden: neemt ons kwaad op zich Besneden: neemt ons kwaad op zich Onze deelgenoot: Hij wordt in ons vlees gesneden Onze deelgenoot: Hij wordt in ons vlees gesneden

4 Toewijding Pijnlijk teken: toewijding die bij ons ontbreekt Pijnlijk teken: toewijding die bij ons ontbreekt Verbond schiet van onze kant tekort Verbond schiet van onze kant tekort Jezus: God en mens raken elkaar volledig Jezus: God en mens raken elkaar volledig Maakt zijn naam waar: de HEER redt Maakt zijn naam waar: de HEER redt

5 Op zijn naam Verbond nu op naam van Jezus Verbond nu op naam van Jezus In Hem gedoopt, Kolossenzen 2:9-12 “Want in hem is de goddelijke volheid lichamelijk aanwezig, en omdat u één bent met hem, het hoofd van alle machten en krachten, bent ook u van die volheid vervuld. In hem bent u ook besneden, niet door mensenhanden, maar met de besnijdenis van Christus, door het afleggen van het aardse lichaam. Toen u gedoopt werd bent u immers met hem begraven, en met hem bent u ook tot leven gewekt, omdat u gelooft in de kracht van God die hem uit de dood heeft opgewekt.” In Hem gedoopt, Kolossenzen 2:9-12 “Want in hem is de goddelijke volheid lichamelijk aanwezig, en omdat u één bent met hem, het hoofd van alle machten en krachten, bent ook u van die volheid vervuld. In hem bent u ook besneden, niet door mensenhanden, maar met de besnijdenis van Christus, door het afleggen van het aardse lichaam. Toen u gedoopt werd bent u immers met hem begraven, en met hem bent u ook tot leven gewekt, omdat u gelooft in de kracht van God die hem uit de dood heeft opgewekt.”

6 Doel bereikt Jezus besneden: snijdt diep in ons vlees Jezus besneden: snijdt diep in ons vlees Toch goed nieuws, Romeinen 8:3-4 “Waartoe de wet niet in staat was, machteloos als hij was door de menselijke natuur, dat heeft God tot stand gebracht. Vanwege de zonde heeft hij zijn eigen Zoon als mens in dit zondige bestaan gestuurd; zo heeft hij in dit bestaan met de zonde afgerekend, opdat in ons wordt volbracht wat de wet van ons eist. Ons leven wordt immers niet langer beheerst door onze eigen natuur, maar door de Geest.” Toch goed nieuws, Romeinen 8:3-4 “Waartoe de wet niet in staat was, machteloos als hij was door de menselijke natuur, dat heeft God tot stand gebracht. Vanwege de zonde heeft hij zijn eigen Zoon als mens in dit zondige bestaan gestuurd; zo heeft hij in dit bestaan met de zonde afgerekend, opdat in ons wordt volbracht wat de wet van ons eist. Ons leven wordt immers niet langer beheerst door onze eigen natuur, maar door de Geest.”


Download ppt "Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in."

Verwante presentaties


Ads door Google