De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond."— Transcript van de presentatie:

1 Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond

2 1. Het is zijn verbond Het verbond bestaat al: dit is nader invulling Verbondssluiting in Genesis 15 Normaal gesproken: samen tussen de dierhelften door. Maar God gaat alleen. Symbolisch: je kunt je nooit aan het verbond houden. De Here neemt zelf de vloek op zich. Genesis 17: spreekt steeds over ‘mijn verbond’ Zijn initiatief Hij draagt het alleen

3 2. De scheve balans in zijn verbond Geen gelijkwaardige partijen Tussen mensen: ongemakkelijk Maar dit is een verbond tussen God en mens Het is zijn verbond, en dat is maar goed ook! Hij koestert het! Hij is El Shaddai [= ontzagwekkend/almachtig] Dus de doop van vanmorgen staat als een huis!

4 2. De scheve balans in zijn verbond God staat garant voor de vloek v.h. verbond Abraham hoefde niet tussen de helften door! El Shaddai en wij: per definitie ongelijkwaardig Ten diepste staat God garant in Jezus Christus Zijn bloed is het bloed van het verbond

5 2. De scheve balans in zijn verbond De verhouding tussen rechten en plichten ligt helemaal scheef! Dit hoofdstuk niet lezen als beloften en eis. Dus niet: “God heeft …, nu moet jij …., want anders …” Belofte en eis staat niet gelijkwaardig naast elkaar!

6 3. Het teken van het verbond Besnijdenis [doop]: iets dat je moet doen? Nadruk ligt op prestatie, maar op geloof Besnijdenis is een teken: ‘Ik hoor bij El Shaddai’ Besnijdenis: in die tijd niets bijzonders. Wel bijzonder: het moment (8 e dag) God sluit aan bij die tijd

7 3. Het teken van het verbond Besnijdenis: Er vloeit alleen symbolisch wat bloed Doop: Door je doop met Christus begraven in zijn dood Vloek van het verbond weggenomen: Er hoeft nu helemaal geen bloed meer te vloeien.

8 4. Leven in verbondenheid met God ‘Leef in verbondenheid met Mij.’ Toch weer belofte en eis? Let op: geen consequentie aan verbonden! Dit is weer de scheve verhouding in het verbond! Het verbond weigeren Daar staat wel een consequentie op Bepaalt je bij je verantwoordelijkheid als ouders Weigeren is geen optie: Hij is El Shaddai.

9 4. Leven in verbondenheid met God Waar gaat het dus om? Leef in verbondenheid met God Je wordt er niet op afgerekend, want: Door Jezus nam God de vloek op zich Gelukkig dus maar dat de verhoudingen scheef liggen!!


Download ppt "Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond."

Verwante presentaties


Ads door Google