De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn."— Transcript van de presentatie:

1 Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn volk smeken weg te gaan. Tegen middernacht zal ik rondgaan door Egypte en dan zullen alle eerstgeborenen sterven van mens en dier.

2

3 Rood, de kleur van bloed. Rood de kleur van liefde. Rouw en vreugde hier naast elkaar. Intocht en uittocht worden straks doortocht.

4 Lukas 19 : 29- 40 Feestvreugde! Juichen, maar Jezus ziet door deze feestvreugde heen zijn lijden, zijn angst, zijn opdracht. Zijn bloed moet vloeien al lijkt alles nu liefde. Hij heeft weet van de weg naar bevrijding door de Geest. De liturgische kleur van de Geest is rood.

5 De pelgrim weet het zeker: “Het Kan.” Zijn weg was lang en leek geen einde te hebben, maar nu is het einde in zicht. Hij gaat op naar het feest van Pasen.

6 De toekomst in geding gebroken weet hebben van lijden, van angst, geen uitweg zien. Bevrijd ons uit onze nacht van dood en verdriet. Richt onze voeten naar verlossing en bevrijding van alles wat doodt en beknelt.

7


Download ppt "Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn."

Verwante presentaties


Ads door Google