De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: 13-35 De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: 13-35 De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat."— Transcript van de presentatie:

1 Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: 13-35 De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat iedereen zal weten: “Geen is gelijk aan Hem”. Donder, hagel en vuur zijn tekenen van Gods aanwezigheid. Er zijn Egyptenaren die ontzag krijgen voor Mozes boodschap.

2

3 De eerste oogst is geheel vernield, het eerste brood na de winter is er niet meer. Mens en dier zijn getroffen door de hagel. Het lijkt dat de Farao toegeeft, hij is getroffen in zijn economie, toch geeft hij niet toe en luistert niet.

4 De Israëlieten zijn gespaard gebleven en krijgen hoop, “Het Kan” met de hulp van de God van hun voorvaderen. Het geloof in de Farao begint scheuren te vertonen.

5 De pelgrim weet: “Het Kan.” De moeizame weg naar Pasen, naar de bevrijding is en lijkt een moeilijke weg, maar samen met God is het mogelijk.

6 Hongeren naar gerechtigheid, naar nieuwe ruimte, om te groeien en brood te worden voor anderen. Niet uitstellen maar doen de hand aan de ploeg en werken aan een beter klimaat in deze geschonden wereld.

7


Download ppt "Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: 13-35 De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat."

Verwante presentaties


Ads door Google