De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4 De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende koude Vladivostok in Rusland, op een afstand van ongeveer 450 kilometer. Hoe zou men er zich beter kunnen vermaken in de winterperiode, dan door het houden van een openlucht-festival ? Elk jaar organiseren de inwoners van Harbin een festival met sneeuw- en ijssculpturen en wordt er hevig gewedijverd om de mooiste sculpturen tot stand te brengen. Deze creatie werd verwezenlijkt door één van de contestanten in 2003.

5

6 Het realiseren van sneeuw- en ijssculpturen vindt zijn origine reeds in de Manchu-tijden, maar de eerste tentoonstelling werd gehouden in 1963. Het jaarlijkse festival dateert echter van 1985. Sedert toen is het festival uitgegroeid tot een massa-evenement, waar miljoenen toeristen, van over de hele wereld, naar toekomen. Daardoor worden de sculpturen elk jaar mooier en meer en meer artistiek; deze beer is slechts een klein onderdeel van de 50 meter lange muursculptuur.

7

8 Het grootste deel van de sculpturen wordt gerealiseerd door contestanten. Elk team krijgt een sneeuwblok van 3meter op 3, waaruit ze hun figuur moeten maken. Deze teams komen van over de hele wereld – Rusland, Japan, Canada, Frankrijk en zelfs van Zuid-Afrika.

9

10 Hier zie je hoe de zon ondergaat achter de ingangsculptuur. Het sneeuw- en ijssculpturenfestival gaat door op de open vlakte ten noorden van de rivier in Harbin: nl. de Songhua Jiang.

11

12 Ik was verbaasd toen ik een sculptuur van een amerikaans kolonist ontdekte en dat in het noordoosten van China. Deze werd gerealiseerd door een canadees team.

13

14 Zelfs de zonsondergang in Harbin was prachtig en de temperaturen daalden nog meer. Maar de avond bracht nog meer moois, want nu kon het echte ijsfestival pas beginnen.

15

16 Het ijsfestival gaat door, enkele kilometers verder. Felle neonlichten versterken het effect nog meer en op de achtergrond hoort men jazz- en dansmuziek.

17

18 Hier zie je een huis in Russische stijl.

19

20 Deze muur is eveneens een glijbaan, waarop je aan een hoge snelheid naar beneden kan roetsjen.

21

22 Hier heb je een overzicht van het ijsfestival. Je zou haast denken dat je in Disneyland bent beland, want je ziet overal eethuisjes en kinderen vermaken zich opperbest. De enige verschillen zijn natuurlijk de temperatuur en dat al de evenementen uit ijs vervaardigd zijn- uitglijden en vallen horen er natuurlijk bij en hiervoor hoef je geen schadeclaim in te dienen.

23

24 Hier zie je een volledig schip uit ijs vervaardigd, met passagiers aan boord.

25

26 Een van de meest populaire activiteit, gedurende het ijsfestival, is het beklimmen van de muur, eveneens vervaardigd uit ijs. Al dat ijs komt uit de Songhua Jiang-rivier.

27

28 Het sneeuwfestival is eerder een vertoning van kunst, daar waar het ijsfestival een weerspiegeling is van architectuur.

29

30 Deze thaise tempel kon men tevens zien in één van de Disney-films, nl.” Wonders of China”.

31 Voor meer plezier gaat u naar: www.more-fun.nl De site voor Humor !


Download ppt "De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende."

Verwante presentaties


Ads door Google