De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dit is echt fascinerend! Dergelijke presentatie is verbluffend en duizelingwekkend.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dit is echt fascinerend! Dergelijke presentatie is verbluffend en duizelingwekkend."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dit is echt fascinerend! Dergelijke presentatie is verbluffend en duizelingwekkend.

3 Aarde Pluto Mars Mercurius Venus De kleine planeten van ons zonnestelsel.

4 Aarde Pluto Jupiter Saturnus Uranus Neptunus De grote planeten van ons zonnestelsel.

5 Zon Terre Pluton Jupiter Aarde Pluto Ons zonnestelsel.

6 Gaat er u al een licht op? Welnu, voorbij onze zon Welnu, voorbij onze zon begint pas het UNIVERSUM! UNIVERSUM!

7 Zon Arturo Jupiter is nog 1 pixel groot. Op deze schaal is de Aarde niet meer te zien.

8 Antares is aan onze nachtelijke hemel de 15 e ster qua helderheid. Ze bevindt zich op meer dan 1.000 lichtjaren. Zon < 1 pixel Op deze schaal is Jupiter niet meer te zien.

9 Wel, hoe groot voelt u zich nog? En hoe groot zijn uw zorgen vandaag? Welke dingen zijn belangrijk? HOUD HET LEVEN IN DE GATEN!

10 De nachtelijke verlichting op Aarde De nachtelijke verlichting op Aarde

11 Het wordt dag... Het wordt dag...

12 Onze blauwe planeet is BEWONDERENSWAARDIG! Onze blauwe planeet is BEWONDERENSWAARDIG!

13 Laten we haar bewaren, NIET VERNIETIGEN… Laten we haar bewaren, NIET VERNIETIGEN… Laten we onze kinderen een mooie erfenis nalaten… Laten we onze kinderen een mooie erfenis nalaten…

14 De schoonheid van de Aarde schept zichzelf elk moment… De schoonheid van de Aarde schept zichzelf elk moment… De ganse wereld is ons tehuis. De ganse wereld is ons tehuis.

15 Laten we waakzaam blijven… Laten we waakzaam blijven… Het leven is breien aan de toekomst… We hebben niet veel tijd meer… Het leven is breien aan de toekomst… We hebben niet veel tijd meer…

16 Hierna ziet u een foto voor de dagen waarop u zich levensmoe zou voelen. Als u denkt dat uw zorgen enorm zijn… …en dat wat u doet of niet doet een enorm verschil maakt...

17 Het is tevens een foto voor de keren waarop u zich als mens GROOT en MACHTIG voelt…... een Homo Sapiens, Meester van de Schepping, een technisch genie! Denkend dat wij met 6 miljard UNIEK zijn in het heelal.

18 En tenslotte… …een foto voor als u zou denken dat de immense wereld waarop u leeft ONVERWOESTBAAR is. Met zijn grandioze steden, zijn oceanen en zeeën, zijn bergen, zijn continenten… Een ONKWETSBARE planeet… …immuun door haar grootte en grootsheid......ongeacht wat we doen of niet doen.

19 WANT Het gaat om 140 miljoen vierkante kilometer! Om 6 miljard ton rots! Om meer dan een miljoen miljard ton water!

20 Denk even na over deze foto. Ze werd in 2004 genomen door Cassini-Huygens, een automatisch ruimtetuig, toen het de ringen van Saturnus bereikte.

21 Wij zitten allemaal in dit blauwe puntje. Met al onze oorlogen… Met al onze problemen… Met al onze grootsheid en miserie… Met al onze technologie, kunst en verwezenlijkingen… Met al onze beschavingen, fauna en flora… Met al onze rassen en godsdiensten… Met al onze regeringen, landen en staten… Met al onze liefde en... al onze haat… Zes miljard zielen in permanente beroering… Dit blauwe puntje is onze Aarde

22 Als we willen kunnen we in deze foto een les in nederigheid zien… En een dubbele boodschap: Enerzijds dat onze onze problemen en gschillen op deze schaal onbetekenend zijn... Anderzijds dat dit blauwe puntje breekbaar is en dat we het tegen elke prijs moeten verzorgen en verdedigen... …WANT HET IS ONS ENIGE TEHUIS! Dat stemt tot nadenken, niet?

23 Vergeet het niet…

24 Stuur deze presentatie aan uw vrienden en kennissen opdat ze zich beter voelen in het besef van wat ECHT belangrijk is in het leven.


Download ppt "Dit is echt fascinerend! Dergelijke presentatie is verbluffend en duizelingwekkend."

Verwante presentaties


Ads door Google