De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin"— Transcript van de presentatie:

1 Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin

2 De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich in het Chinese Mantsjoerije, ca. 450 km ten noordwesten van het gekende koude Vladivostok in Siberisch Rusland. Hoe zou men er zich beter kunnen vermaken in de winterperiode, dan door het houden van een openluchtfestival ? Elk jaar organiseren de inwoners van Harbin een festival met sneeuw- en ijssculpturen en wordt er hevig gewedijverd om de mooiste sculpturen tot stand te brengen.

3 AANVOER van de GRONDSTOF: SNEEUW en IJS

4 Kunst, kunde en geduld ….. Een staaltje van het resultaat:

5

6 Het realiseren van sneeuw- en ijssculpturen vindt zijn origine reeds in de Manchu-tijden, maar de eerste tentoonstelling werd gehouden in Het jaarlijkse festival dateert echter van Sedert toen is het festival uitgegroeid tot een massa-evenement, waar miljoenen toeristen, van over de hele wereld, naartoe komen. Daardoor worden de sculpturen elk jaar mooier en meer en meer artistiek; deze beer is slechts een klein onderdeel van de 50 meter lange muursculptuur.

7

8 Het grootste deel van de sculpturen wordt gerealiseerd door contestanten. Elk team krijgt een sneeuwblok van 3meter op 3, waaruit ze hun figuur moeten maken. Deze teams komen van over de hele wereld – Rusland, Japan, Canada, Frankrijk en zelfs van Zuid-Afrika.

9

10 Hier zie je hoe de zon ondergaat achter de ingangsculptuur
Hier zie je hoe de zon ondergaat achter de ingangsculptuur. Het sneeuw- en ijssculpturenfestival gaat door op de open vlakte ten noorden van de rivier in Harbin: nl. de Songhua Jiang. 

11

12 Ik was verbaasd toen ik een sculptuur van een Amerikaans kolonist ontdekte en dat in het noordoosten van China. Deze werd gerealiseerd door een Canadees team.

13

14 Zelfs de zonsondergang in Harbin was prachtig en de temperaturen daalden nog meer. Maar de avond bracht nog meer moois, want nu kon het echte ijsfestival pas beginnen.

15

16

17

18

19 Het ijsfestival gaat door, enkele kilometers verder
Het ijsfestival gaat door, enkele kilometers verder. Felle neonlichten versterken het effect nog meer en op de achtergrond hoort men jazz- en dansmuziek.

20 A város részei.

21 Hier heb je een overzicht van het ijsfestival
Hier heb je een overzicht van het ijsfestival. Je zou haast denken dat je in Disneyland bent beland, want je ziet overal eethuisjes en kinderen vermaken zich opperbest. De enige verschillen zijn natuurlijk de temperatuur en dat al de evenementen uit ijs vervaardigd zijn- uitglijden en vallen horen er natuurlijk bij en hiervoor hoef je geen schadeclaim in te dienen.

22

23 Hier zie je een paleis in Russische stijl.

24

25 Deze muur is eveneens een glijbaan, waarop je aan een hoge snelheid naar beneden kan roetsjen.

26

27

28

29 Hier zie je een volledig schip uit ijs vervaardigd, met passagiers aan boord. 

30

31 Een van de meest populaire activiteiten, gedurende het ijsfestival, is het beklimmen van de muur, eveneens vervaardigd uit ijs. Al dat ijs komt uit de Songhua Jiang, een bijrivier van de Russische Amoer.

32

33 Het sneeuwfestival is eerder een vertoning van kunst, daar waar het ijsfestival een weerspiegeling is van architectuur. 

34

35

36

37

38

39 Deze Thaise tempel kon men tevens zien in één van de Disney-films, nl
Deze Thaise tempel kon men tevens zien in één van de Disney-films, nl.” Wonders of China”.

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58 Séta a városban, lehet enni is, hi.

59

60 Kényelem a fontos! Kifáradtak a sétában.


Download ppt "Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin"

Verwante presentaties


Ads door Google