De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ik red mij wel … "Natuurlijk, ik heb mijn vrienden nodig. Geld is natuurlijk ook belangrijk. Een prettige plek om te wonen. En goed contact met m’n ouders.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ik red mij wel … "Natuurlijk, ik heb mijn vrienden nodig. Geld is natuurlijk ook belangrijk. Een prettige plek om te wonen. En goed contact met m’n ouders."— Transcript van de presentatie:

1 Ik red mij wel … "Natuurlijk, ik heb mijn vrienden nodig. Geld is natuurlijk ook belangrijk. Een prettige plek om te wonen. En goed contact met m’n ouders. Maar verder red ik me wel."

2 Ik red mij wel …

3 Zacheüs Lucas 19:1-10 Zacheüs was een tollenaar. Hij haalde geld binnen voor de Romeinse keizer. Na de afdracht aan de keizer moest er voor hem en zijn bedienden toch een goede boterham overblijven. Dat was bij Zacheüs aardig gelukt. We lezen in vers 2 dat hij rijk was. Zacheüs was de voornaamste tollenaar in Jericho. Veel rijkdom heeft hij op oneerlijke wijze verkregen.

4 Dat was eigenlijk geen leven en bracht hem in een groot isolement
Dat was eigenlijk geen leven en bracht hem in een groot isolement. Mensen konden hem niet meer zien of luchten en de tollenaar leefde ver van God!

5 Nu wil Zacheüs Jezus zien. Wat zou hij van de Heiland hebben gehoord
Nu wil Zacheüs Jezus zien. Wat zou hij van de Heiland hebben gehoord? Wist deze tollenaar iets van het optreden van Jezus, dat zo anders was dan dat van de andere geestelijke leiders? Hoe dan ook, Zacheüs klimt in de boom en krijgt een goed zicht op Jezus.

6 En dan plotseling ... als Jezus bij die wilde vijgenboom aangekomen is, houdt Hij stil. Dan wil Jezus Zacheüs zien.

7 Imago? Daar in Jericho onder die boom toont Jezus wat de kern van Zijn werk is. Hij legt contact met die verachte tollenaar. Anderen schuwen die man, maar Jezus zoekt Zacheüs heel bewust. De Heiland nodigt Zichzelf uit voor een verblijf in de woning van deze door de gemeenschap uitgestoten Zacheüs. Dat is ingrijpend.

8 Het initiatief voor deze ontmoeting ligt duidelijk aan de kant van Jezus. Zijn reddend handelen breekt het leven en hart van Zacheüs echt open. IK RED HET NIET

9 Zacheüs Hij kende de verwijten die mensen hem maakten. Anderen hadden medelijden met hem. Jezus niet. Jezus luisterde niet naar de praatjes van Zacheüs maar zag de persoon Zacheüs.

10 Keerpunt Uitdrukkelijk wordt vermeld dat hij rijk was. Maar eigenlijk was Zacheüs een arme man. Voor Zacheüs is de ontmoeting met Jezus het keerpunt van zijn leven. De verachting en de beschimping door medemensen hebben de tollenaar niet tot verandering gebracht. Mogelijk is hij juist daardoor verder verhard. IK BEN GERED!

11 Doorpraten  Schat eens, hoeveel procent van je leven heb je zelf gemaakt? En hoeveel heb je gekregen van anderen?

12 Wat vind jij ‘gevaarlijk’ aan Jezus?
Waarin is hij een ‘bedreiging’ voor je huidige leven?

13 Wat vind jij aantrekkelijk aan Jezus
Wat vind jij aantrekkelijk aan Jezus? Waarin zou hij jouw leven mooier kunnen maken?

14 Hanna - Zacheüs

15 Wat heb jij te geven?

16 God gaat altijd met ons mee!

17


Download ppt "Ik red mij wel … "Natuurlijk, ik heb mijn vrienden nodig. Geld is natuurlijk ook belangrijk. Een prettige plek om te wonen. En goed contact met m’n ouders."

Verwante presentaties


Ads door Google