De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven"— Transcript van de presentatie:

1 Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Seizoen 2 aflevering 9 – God is geen watje, hij oordeelt ook Seizoen 3 aflevering 3 – zondeval: waarom gaan de dingen mis Seizoen 2 aflevering 1 – afgoden: hoe gelukkig word ik Seizoen 2 aflevering 2 – wel of niet naar de hel Seizoen 3 aflevering 12 – waarom naar de kerk? Seizoen 3 aflevering 2 – Schepping: we hebben de wereld in bruikleen

2 Wie is God?

3 IK ZAL ER ZIJN Toen antwoordde God hem: ‘Ik ben die er zijn zal. Zeg daarom tegen de Israëlieten: “IK ZAL ER ZIJN heeft mij naar u toe gestuurd.”’ 15 Ook zei hij tegen Mozes: ‘Zeg tegen hen: “De HEER heeft mij gestuurd, de God van uw voorouders, de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob. En hij heeft gezegd: ‘Zo wil ik voor altijd heten, met die naam wil ik worden aangeroepen door alle komende generaties.’” 16 Laat de oudsten van Israël bij elkaar komen en zeg tegen hen: “De HEER, de God van uw voorouders, is aan mij verschenen, de God van Abraham, Isaak en Jakob, en hij heeft gezegd: ‘Ik heb gezien wat jullie in Egypte wordt aangedaan en ik heb mij jullie lot aangetrokken. 17 Ik heb besloten om jullie uit de ellende in Egypte weg te halen en je naar een land te brengen dat overvloeit van melk en honing.

4 Adonai (Mijn Heer) De Hebreeuwse lettercombinatie יהוה (jod-hee-vav-hee (JHWH of JHVH)) is in de Hebreeuwse Bijbel de Naam van God. 

5 JHWH

6 Wanneer geloof jij? Tomas antwoordde: ‘Mijn Heer, mijn God!’ Jezus zei tegen hem: ‘Omdat je me gezien hebt, geloof je. Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.

7

8 Roeping

9 Roeping Jezus roept zijn eerste leerlingen
“Toen Jezus eens langs het meer van Galilea liep, zag Hij Simon en Simons broer Andreas op het meer hun netten uitgooien; want het waren vissers. Jezus sprak hen aan: ‘Kom achter Mij aan, en Ik zal jullie tot vissers van mensen maken.’ En meteen lieten ze de netten achter en volgden Hem. Een eindje verder zag Hij Jakobus van Zebedeüs en zijn broer Johannes; ze waren in hun boot de netten aan het klaren. Meteen riep Hij hen; en ze lieten hun vader Zebedeüs met zijn arbeiders in de boot achter en gingen achter Hem aan” (Marcus 1,16-20).

10 Grote zendingsopdracht
“Ga dus op weg en maak alle volken tot Mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat Ik jullie opgedragen heb” . Mattheüs 28 : 19, 20

11 Wat is roeping? Roeping is het innerlijke besef te weten wat God van je verlangt. Hoe je je leven moet inrichten. Wat je moet kiezen. Wat je moet doen. Iedereen heeft een roeping. Soms is deze meteen duidelijk, soms moet je er hard naar zoeken. Het belangrijkste bij het zoeken naar je roeping is dat je je hart volgt. Maar volg écht je hart. Het is zo makkelijk om je te laten leiden door oppervlakkige verlangens en gevoelens.

12 Geroepen Nederlandse zendelingen zijn in het Noord-Oosten van Thailand actief om kerken op te zetten (kerkplanting). Ze werken in een gebied met ruim 16 miljoen inwoners. Deze provincie, Isaan, is bijna 100% Boeddhistisch.

13 Reageer eens op deze aflevering
Is het God die roept of is het je eigen verlangen?

14 Een zendeling is nooit alleen
Wat kan jij doen? Een zendeling is nooit alleen

15 Waartoe voel jij je geroepen?

16 Kan ik het wel aan? Soms roept God mensen die helemaal niet op een roeping zitten te wachten. Bovendien, als God je voor een taak roept kan het heel goed zijn dat je ervoor terugdeinst omdat je er stellig van overtuigd bent dat je het niet aankunt. Als dat voor jou geldt zou ik zeggen: welkom bij de club. Je bent niet de eerste. Velen zijn je daarin voorgegaan, zoals: Mozes: "Maar wie ben ik? ... Wat moet ik dan zeggen? ... Ze zullen me vast niet geloven en niet naar me luisteren ... Ik kan nooit de juiste woorden vinden ... stuur toch iemand anders" (Exodus 3-4, NBV2004) Gideon: "hoe zou ik Israël kunnen bevrijden? Mijn familie heeft in onze stam, Manasse, niets in te brengen, en ikzelf ben de jongste van de familie" (Rechters 6:15, NBV2004) Jeremia: "Nee, HEER, mijn God! Ik kan het woord niet voeren, ik ben te jong." (Jeremia 1:6, NBV2004) Het zijn alle drie kanjers van Godsman

17 Organisaties (goede doelen)

18

19

20

21

22 ONZE TALENTEN ONTWIKKELEN


Download ppt "Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven"

Verwante presentaties


Ads door Google