De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Religie. In bredere zin duidt het woord 'religie' op een algemenere vorm van spiritualiteit, gevoelens, gedachten met betrekking tot de zin van het leven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Religie. In bredere zin duidt het woord 'religie' op een algemenere vorm van spiritualiteit, gevoelens, gedachten met betrekking tot de zin van het leven."— Transcript van de presentatie:

1 Religie

2 In bredere zin duidt het woord 'religie' op een algemenere vorm van spiritualiteit, gevoelens, gedachten met betrekking tot de zin van het leven. Er zijn er meer dan 3000 religies op aarde!

3 Jodendom Christendom Islam Hindoeïsme Boedisme Ongeveer 2100 miljoen. Over de hele wereld verspreid. Ongeveer 1500 miljoen. Vooral in Arabische wereld. Ongeveer 15 miljoen. Vooral in Israel. Ongeveer 375 miljoen. Vooral in delen van India. Ongeveer 900 miljoen. Vooral in in India, Thailand, Shri Lanka. Veelgodendom Geen God één God: Allah Er is één God, in drie 'Personen' één God: JHWH Ongeveer 1100 miljoen Geen God Atheïsme

4 De grote religies

5 http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20060906_wereldgodsdiensten01

6 Ontstaansgeschiedenis van de 5 grote religies


Download ppt "Religie. In bredere zin duidt het woord 'religie' op een algemenere vorm van spiritualiteit, gevoelens, gedachten met betrekking tot de zin van het leven."

Verwante presentaties


Ads door Google