De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stellingen TNO/CBS Workshop Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt. De focus op kwetsbare groepen. 3 maart 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stellingen TNO/CBS Workshop Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt. De focus op kwetsbare groepen. 3 maart 2011."— Transcript van de presentatie:

1 Stellingen TNO/CBS Workshop Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt. De focus op kwetsbare groepen. 3 maart 2011

2 Stelling 1: Een structurele toename van de baanbaan mobiliteit is bevorderlijk voor de participatie op de arbeidsmarkt en voor de arbeidsproductiviteit Kennisvragen: 1.Hoe is de baanbaan mobiliteit over de beroepsbevolking verdeeld? 2.Wat is het aandeel van kwetsbare groepen in de mobiliteit? 3.Hoe vaak en voor wie leidt baanbaan mobiliteit tot een verbetering van de beloning en de productiviteit? 4.Is een toename van de baanbaan mobiliteit structureel verbonden met een toename van de werkloosheid?

3 Stelling 2: Flexibele arbeid leidt niet tot lagere werkloosheid Kennisvragen: 1.Wat is de structurele ontwikkeling van de doorstroom van flexibele naar vaste banen? 2.Wat is de terugval naar inactiviteit vanuit flexibele arbeid? 3.Welke groepen slagen er wel en niet in om door te stromen naar een vaste baan?

4 Stelling 3: Vrijwillige mobiliteit vergroot de duurzame inzetbaarheid Kennisvragen: 1.Wanneer is externe mobiliteit een voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid? 2.Wat zijn de determinanten van het vermogen om van baan te veranderen? 3.Vormt een langdurige arbeidsrelatie een risico voor duurzame inzetbaarheid? 4.Leidt flexibele arbeid tot duurzame inzetbaarheid?


Download ppt "Stellingen TNO/CBS Workshop Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt. De focus op kwetsbare groepen. 3 maart 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google