De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het dekken van de tafel Bediening aan tafel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het dekken van de tafel Bediening aan tafel"— Transcript van de presentatie:

1 Het dekken van de tafel Bediening aan tafel

2 Het dekken van de Tafel voor Bediening aan Table
Voor de enkele klanten van de restaurant hebben de stoelen de rol als een couvert. Afhankelijk van welke van de soort gerechten en bediening word aangeboden, worden er verschillende soorten van couverten geplaatst. Het couvert verwijst naar al het nodige bestek, serviesgoed, glaswerk en linnen die nodig zijn om een tafel te dekken.

3 Het leggen van de tafels
Het type van het dekken is afhankelijk van de aantal soorten gerechten die worden bediend. Types van het opdekken: Á la carte dekking Tafel d´hôte dekking Richting van het opdekken moet met de klok mee zijn.

4 Á la Carte Dekking Bestek is gelegd op tafel voordat elke koers geserveerd wordt. Á la Carte Dekking bestaat uit: Vis bord (het midden van dekking) Vis mes Vis vork Zij bord Zij mes Servet Water glas Wijn glas

5 Het dekken van de tafel – Á la Carte
De eerste item moet de vis bord in het midden van elke couvert zijn. Dan leg daar de vis mes en vis vork (Bestek moet gelegd worden 1.25 cm ver van de tafel rand . Bestek moet gelegd worden naast een bord in de richting van de couvert van binnen naar buiten toe.)

6 Het leggen van de Tafel – Á la Carte
Leg de zij borden en zij mes, evenwijdig als de servet 4. Na het polijsten, moet de glazen geplaatst worden in de rechter bovenhoek van het couvert.

7 Tafel d´hôte Deksel Traditioneel couvert bestaat uit: Vismes Soeplepel
Visvork Zoete vork Zoete lepel Gezamenlijk mes Gezamenlijk vork De bestek van de volledige maaltijd moet klaarstaan vooralleer het koers word bediend. Zij bord Zij mes Servet Water glas Wine glas

8 Het dekken van de Tafel – Tafel d´hôte
De eerste item moet gelegd worden naast de bord in het midden van elke couvert. Dan leg de gezamenlijke mes , vismes, soeplepel, gezamenlijke vork, vis vork, zoete vork en zoete lepel(Het bestek moet 1.25 cm van de tafel rand gelegd worden. Het bestek moet naast een bord, in de richting van binnen naar buiten van de couvert gelegd worden .)

9 Het leggen van de Tafel – Tafel d´hôte
Verplaats de zij bord naar de linkerkant van de couvert. Zet de zij mes op de zij bord evenals de servet in het midden van de couvert. 4. Na het polijsten, moeten de glazen in de boven rechterbovenhoek van de deksel gelegd worden .

10 Het regelen van Glazen De glaswerk is gelegd in groep aan de rechterkant, d.w.z. boven de messen.

11 Verschillende manieren van het leggen de glas tafelgerei:
1 – water, 2 – vodka, 3 – witte wijn, 4 – rode wijn


Download ppt "Het dekken van de tafel Bediening aan tafel"

Verwante presentaties


Ads door Google