De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE 1)Tafels, Stoelen 2)Service rolwagens of dressoir (station ober) Guéridon, Trolley 3)Linnen: Tafelkleden, servetten,

Verwante presentaties


Presentatie over: "BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE 1)Tafels, Stoelen 2)Service rolwagens of dressoir (station ober) Guéridon, Trolley 3)Linnen: Tafelkleden, servetten,"— Transcript van de presentatie:

1 BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE 1)Tafels, Stoelen 2)Service rolwagens of dressoir (station ober) Guéridon, Trolley 3)Linnen: Tafelkleden, servetten, washandjes, boven bekleding LEONARDO PROJECT “F&B4YOU”

2 Soorten Tafels Rechthoekige Tafel Ronde Tafel

3 Tafel runner Servet Overdekkers Tafelkleden Tafelkleden en Linnen

4 Persoonlijke accessoires van een ober aansteker Pen Check blok Obers doek

5 Vorken: dessert vork, vis vork, tafelvork. Mes: tafel mes, dessert mes, boter mes Lepels: Tafel lepel, dessert lepel, thee lepel,koffielepel Zilverwerk voor de bediening: serveerlepel en serveer vork 4)Bestek (of zilverwerk) 1 - Tafel lepel 2 - Tafel vork 3 - Tafel mes 4 - Dessert lepel 5 - Dessert vork 6 - Dessert mes 7 - Boter mes 8 - Vis vork 9 - Vis mes 10 - vis lepel 11 - lepel saus 12 - Steak mes

6 5)Glaswaren: water glazes, witte wijn glas, rode wijn glas, fluteor De verschil tussen klassieke en moderne stijl is de lengte van de glas stem en de hoogte van de glas Karaffen en decanteer 1 - Waterglas 2 - Witte wijnglas 3 - Rode wijnglas 4 - Champagne cup likeur glas 7 - Witte wijnglas 8 - Rode wijnglas 9 - Waterglas 10 - fluit Klassieke lijnModerne Lijn

7 Soorten van het glas tafelwerk : Rode wijnglas Het wordt gekenmerkt door een vrij dikke kom. Het verhogen van het wijn met de lucht dat er gericht word zo dat het zijn “bunch??” volledig kan ontwikkelen. Witte wijnglas Het wordt gekarakteriseerd door een vrij hoog been en een smalle, slanke kom van een capaciteit van 100 cm ³.

8 Shot glas Het wordt gekarakteriseerd door een kleine capaciteit van 25 – 50 cm ³. Likeur glas heet vaak tulp Het is gekarakteriseerd door een vrij hoog been en een kom afwijkende naar boven voor een capaciteit van 25 – 50 cm ³.

9 Porselein: tonen plaat, ondiep bord, diep bord, dessertbord, brood plaat (of brood mand) Underdish Ondiep bord Soep bord Dessert bord Brood bord Diner bord

10 Verschillende kopjes en borden Espressokopje Koffiekopje Melk of thee kopje Melk of thee kopje en bord Koffiekopje en bord Espressokopje en bord

11 Wijn kar Hete kar Servies kar Guéridon Flambeer kar Dessert kar

12 Dressoirs

13 Ham Houder Chauffing Bord Cava Kast dienblad Hete bord Apparatuur

14 Theepot Suikerpot Koffiepot Melkpot Pepermolen Petit Menage Diverse Service

15 ijs tang Azijnflesje Aanzetstaal Ham mes Vleesmes Schilmes Uitbeenmes IJsblokjesbakje

16 1 - Brood mand 2 - Fruitmand 3 - Soep terrine 4 - Gravin boot 5 - Botervloot

17 Open bar servies in de restaurant dineerkamer (Kijk naar de glazen van de linkers naar de rechts) Bar glazen: Kleine tumbler: voor vruchten of groentesap, zuren, whisky, spirits on the rocks, enz. Spirits glas/borrelglas Grote tumbler (longdrinkglas): voor highballs, milkshakes, non-alcoholische dranken, de meest lange en dure drankjes, enz. Martini glas Cocktail glas: In de eerste plaats voor de romige cocktails. Cognac borrel: grote ballonvormige glazen voor de cognac, ook gebruikt voor armagnac, calvados en fijne likeuren, zoals Benedictine, Chartreuse, Cointreau, etc. Likeur glas: voor alle soorten likeur.


Download ppt "BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE 1)Tafels, Stoelen 2)Service rolwagens of dressoir (station ober) Guéridon, Trolley 3)Linnen: Tafelkleden, servetten,"

Verwante presentaties


Ads door Google