De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Polen Door Lina en Clémentine. Inhoud Algemeen Algemeen Landschap Landschap Topografie Topografie Bijzonderheden Bijzonderheden inwoners inwoners inkomsten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Polen Door Lina en Clémentine. Inhoud Algemeen Algemeen Landschap Landschap Topografie Topografie Bijzonderheden Bijzonderheden inwoners inwoners inkomsten."— Transcript van de presentatie:

1 Polen Door Lina en Clémentine

2 Inhoud Algemeen Algemeen Landschap Landschap Topografie Topografie Bijzonderheden Bijzonderheden inwoners inwoners inkomsten inkomsten

3 Algemeen van boven wit en De poolse vlag is van onder rood. van boven wit en De poolse vlag is van onder rood. De beroemdheden zijn Lech Kaczynski de overleden president uit polen. De beroemdheden zijn Lech Kaczynski de overleden president uit polen.

4 landschap Het is er nergens hoger dan 2000 meter. Het is er nergens hoger dan 2000 meter. Er groeien veel loofbomen en naaldbomen maar niet zo veel als de loofbomen. Er groeien veel loofbomen en naaldbomen maar niet zo veel als de loofbomen.

5 Topografie Polen ligt in Oost- Europa. Polen ligt in Oost- Europa. De buurlanden zijn:Wit- Rusland,Duitsland, Tsjechië,Slowakije, Litouwen. De buurlanden zijn:Wit- Rusland,Duitsland, Tsjechië,Slowakije, Litouwen. De temperatuur:in de winter tot -20 graden en in de zomer +30 graden De temperatuur:in de winter tot -20 graden en in de zomer +30 graden

6 Inwoners Ze spreken er pools. Ze spreken er pools. Er zijn 97% rooms- katholieken Er zijn 97% rooms- katholieken 1.5% zijn Russisch- orthodoxen 1.5% zijn Russisch- orthodoxen En 0.5% protestanten En 0.5% protestanten Mensen die uit Polen komen noemen we Polen. Mensen die uit Polen komen noemen we Polen. Er wonen ongeveer 38.200.000 mensen in heel polen. Er wonen ongeveer 38.200.000 mensen in heel polen.

7 Inkomsten De werkloosheidsgraad in Polen ligt er heel hoog. De werkloosheidsgraad in Polen ligt er heel hoog. Er is veel zwartwerk, waardoor het werkelijk aantal werklozen verhoogt. Er is veel zwartwerk, waardoor het werkelijk aantal werklozen verhoogt. De mensen betalen met zloty’s. De mensen betalen met zloty’s.

8 Bijzonderheden Wij zouden er willen wonen voor het lekkere eten, Wij zouden er niet willen wonen omdat het daar zo koud is in de winter. Wij zouden er willen wonen voor het lekkere eten, Wij zouden er niet willen wonen omdat het daar zo koud is in de winter. In de winter komen er tamelijk veel mensen om te skiën want het is er dan heel koud. In de winter komen er tamelijk veel mensen om te skiën want het is er dan heel koud. Hun specialiteiten zijn:Bigos,Pierogi, Mychawki Hun specialiteiten zijn:Bigos,Pierogi, Mychawki


Download ppt "Polen Door Lina en Clémentine. Inhoud Algemeen Algemeen Landschap Landschap Topografie Topografie Bijzonderheden Bijzonderheden inwoners inwoners inkomsten."

Verwante presentaties


Ads door Google