De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kroatië Door Cato en Katrien. Inhoud over Kroatië Aantal inwoners De taal De vlag Het geld Het klimaat Eten en drinken Cultuur en godsdienst Bezienswaardigheden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kroatië Door Cato en Katrien. Inhoud over Kroatië Aantal inwoners De taal De vlag Het geld Het klimaat Eten en drinken Cultuur en godsdienst Bezienswaardigheden."— Transcript van de presentatie:

1 Kroatië Door Cato en Katrien

2 Inhoud over Kroatië Aantal inwoners De taal De vlag Het geld Het klimaat Eten en drinken Cultuur en godsdienst Bezienswaardigheden Belangrijke plaatsen Het landschap Belangrijke woorden Extra’s

3 Het landschap Kroatië wordt omgeven door pijmboombossen, mooie stranden, schoon zeewater en drinkwaterbronnen. De pijnboombossen strekken zich uit tot aan het strand en de zee. Kroatië heeft een mooie kust met daaraan verscheidene visrestaurants gelegen.

4 Aantal inwoners en de taal. Het aantal inwoners telt ongeveer 4.500.000 mensen. De officiële landstaal is Kroatisch

5 De vlag en het geld De vlag heeft horizontale lijnen van rood, wit en blauw met een schild. De munteenheid van Kroatië is de Kuna

6 Het klimaat De winters zijn er zacht (het vriest er bijna nooit) en de zomers zijn warm en droog met gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden Celcius en een gemiddelde zeetemperatuur van 25 tot 27 graden Celsius.

7 Eten en drinken Bijzondere specialiteiten zijn kalkoen met meelreepjes, gebraden lamsvlees, gebraden biggenvlees. En kaas rode wijnen. - teran, merlot, kabernet, opolo

8 Cultuur en godsdienst De overgrote meerderheid van de Kroatische bevolking is rooms-katholiek. Ook worden er diverse andere christelijke godsdiensten beleden en een klein gedeelte van de bevolking is islamitisch. Ze gaan naar een kathedraal

9 Bezienswaardigheden Het mooiste van Kroatië zijn de kusten en de mooie stadjes. Ideaal dus voor een zon- en strandvakantie waarop je ook nog mooie bezienswaardighede n kan gaan bezoeken.

10 Belangrijke plaatsen De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Nog enkele andere belangrijke steden zijn : Gospic, Pula, Vukovar, Zadar ….

11 Belangrijke woorden Nederlands Kroatisch Uitspraak JA | DA | DAA NEE | NE | NEE PARDON | OPROSTITE | OPROSTIETEE GOEDENNACHT | LAKU NOC | LAKOE NOTS

12 Extra’s Volkslied: Lijepa naša domovino (ons mooie vaderland) 137 km van de Donau loopt in Kroatië de andere delen in Oekraïne en Moldavië Tussen 1991 tot 1995 hadden Kroatië en Servië zware oorlog. 25 juni is de nationale feestdag.

13


Download ppt "Kroatië Door Cato en Katrien. Inhoud over Kroatië Aantal inwoners De taal De vlag Het geld Het klimaat Eten en drinken Cultuur en godsdienst Bezienswaardigheden."

Verwante presentaties


Ads door Google