De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oekraïne Door Gitte en Jolien. Inleiding Aantal inwoners De taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oekraïne Door Gitte en Jolien. Inleiding Aantal inwoners De taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)"— Transcript van de presentatie:

1 Oekraïne Door Gitte en Jolien

2 Inleiding Aantal inwoners De taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?) Eten en drinken Cultuur/godsdienst Bezienswaardigheden (o.a. gebouwen) Belangrijke plaatsen Het landschap Belangrijke en handige woorden om te weten

3 Aantal inwoners,de vlag en en welke taal spreken ze ? 48.457.102 inwoners Hun vlag is blauw met geel. In Oekraïne spreken ze Oekraïns.

4 Het geld Geld en koers De hryvnia is de officiële munteenheid van Oekraïne. De hryvnia is opgedeeld in 100 kopeken.

5 Klimaat Oekraïne heeft een gematigd landklimaat, dat in het noordwesten nog enigszins beïnvloed wordt door de Atlantische Oceaan en aan de kust door de Zwarte Zee. Kiev 832 mm Kerc 11,2°C

6 Eten en drinken

7 Cultuur/godsdienst De voornaamste kerk is de orthodoxe Kerk Joden vormen in Oekraïne met 500.000 leden een minderheid, maar is cultureel en religieus nog zeer actief.

8 Bezienswaardigheden In Kiev staat het Tsjernobyl-museum, dat de herinnering aan de kernramp levend houd.

9 Belangrijke plaatsen Een belangrijke plaats van oekraïne is kiev, dat is de hoofdstad.

10 Het landschap Dit is een afbeelding van een landschap van oekraïne.

11 Belangrijke en handige woorden om te weten Hallo, hoe noem jij betekent : привіт, як ти називаєш? Oekraine is een leuk land betekent: Україна є прекрасній країні

12


Download ppt "Oekraïne Door Gitte en Jolien. Inleiding Aantal inwoners De taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)"

Verwante presentaties


Ads door Google