De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klimaat in Europa Het klimaat in Europa vandaag. West-Europa

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klimaat in Europa Het klimaat in Europa vandaag. West-Europa"— Transcript van de presentatie:

1 Klimaat in Europa Het klimaat in Europa vandaag. West-Europa
Zuid-Europa Noord-Europa Midden-Europa Oost-Europa Beste juf en klasgenoten, Wij gaan het hebben over Het Klimaat In Europa. Er zijn verschillende delen in Europa. Met elk een ander klimaat.

2 Klimaat in Europa vandaag
België gemiddeld klimaat. IJsland en Finland kouder. Portugal en Griekenland warmer. Het klimaat in Europa is veel veranderd de laatste eeuw. Door de vele CO² in de lucht is de temperatuur veel gestegen. België heeft een gemiddeld klimaat, in Ijsland en Finland is het kouder en in Portugal en Griekenland is het warmer.

3 West-Europa Ierland en België Loofbosklimaat Veel neerslag
Zomer : warm, nat Winter : koud, nat West-Europa, De landen Ierland en België zijn hier gelegen. Het regent er veel en er groeien veel loofbomen. Het is er ‘s zomers warm en ‘s winters koud , er is veel neerslag.

4 Zuid-Europa Italië, typische planten: olijf, citroen, druif
Middellands zeeklimaat Warmer als bij ons Zuid-Europa, Hier is Italië gelegen Hier worden olijven, citroenen en druiven geteeld. Het is er warmer als bij ons.

5 Noord-Europa Zweden, Noord- Rusland Naaldbosklimaat Veel naaldbomen:
Worden Meubels en papier Kouder als bij ons Bomen kunnen niet groeien enkel kleine plantjes en mossen. Noord-Europa, Hier is Zweden en het noorden van Rusland gelegen. Er groeien veel naaldbomen waar dan Meubels en papier van word gemaakt. Het is er kouder als bij ons.

6 Midden-Europa Zwitserland en Oostenrijk. Hoe hoger hoe kouder.
Bergen eeuwig sneeuw. Bergklimaat Midden-Europa, Hier liggen de landen Zwitserland en Oostenrijk. In de bergen ligt er eeuwig sneeuw! Hoe hoger je gaat hou kouder het word!

7 Oost-Europa Zuid-Rusland Droogklimaat met grasgebieden.
Weinig neerslag. Winter : lang en koud Zomer : kort en warm. Oost-Europa, Hier ligt het zuiden van Rusland. Er zijn veel grasgebieden omdat het er zo droog is.

8 EINDE


Download ppt "Klimaat in Europa Het klimaat in Europa vandaag. West-Europa"

Verwante presentaties


Ads door Google