De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Buigen met een zetbank.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Buigen met een zetbank."— Transcript van de presentatie:

1 Buigen met een zetbank

2 Uitleg gebruik animatie.
Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je toetsenbord. Verder gebruik je alléén de linkermuistoets om ergens op te klikken. Bijvoorbeeld: VERDER of MAAK EEN KEUZE Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Ga je gang VERDER

3 Buigen met een zetbank Soms moet er een metaalplaat worden gebogen. Haaks (90 graden) of onder een andere hoek. Het voorbeeld hiernaast moet gebogen (omgezet) worden onder een hoek van 90 graden. Je kunt dit doen met een plaatklem in de bankschroef waar de plaat is ingeklemd. Met een rubber of houten hamer kun je de plaat dan omslaan. Hierbij raakt de plaat meestal beschadigd. Met een zetbank heb je dat probleem niet.

4 Buigen met een zetbank Verstelbare druksteun Minimaal de plaatdikte Te buigen plaat Vaste steunplaat Verdraaibare buigplaat Een zetbank bestaat uit een vast en instelbare plaat waar de te buigen plaat wordt tussen geklemd. Meestal tot ongeveer 2 mm. De verstelbare drukplaat wordt door draaibare kruk in hoogte geregeld. Tussen de verstelbare drukplaat en de verdraaibare buigplaat moet ruimte zijn om de dikte van de plaat te kunnen opvangen.

5 Buigen met een zetbank In enkele stappen krijg je het buigproces te zien.

6 Buigen met een zetbank

7 Buigen met een zetbank

8 Buigen met een zetbank

9 Buigen met een zetbank Deze hoek zal altijd iets rond worden. Deze ronding is afhankelijk van de vooraf ingestelde plaatdikte. Het filmpje op de volgende dia demonstreert het buigen met een zetbank.

10 In dit filmpje wordt uitgelegd hoe buigen werkt.
Buigen met een zetbank Klik op deze link. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe buigen werkt. Na deze film ga je weer verder met deze animatie.

11 Buigen met een zetbank Je weet nu dat: Met een buigklem het werkstuk zal worden beschadigd Dit beschadigen minder zal zijn bij gebruik van een zachte hamer Een zetbank het werkstuk niet beschadigd Je rekening moet houden met de dikte van de plaat Maak een keuze en klik met de linkermuisknop op één van de mogelijkheden: Alles opnieuw Stoppen

12 Einde van deze animatie.
Ga nu weer verder met je boek. Deze animatie is gemaakt door I J TH M van Dijk


Download ppt "Buigen met een zetbank."

Verwante presentaties


Ads door Google