De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In de zomer woonden de indianen in een tipi, ze gingen op bizonjacht en reisden met de kudde mee Zij gingen vissen met netten en speren vanuit boten, ze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In de zomer woonden de indianen in een tipi, ze gingen op bizonjacht en reisden met de kudde mee Zij gingen vissen met netten en speren vanuit boten, ze."— Transcript van de presentatie:

1 In de zomer woonden de indianen in een tipi, ze gingen op bizonjacht en reisden met de kudde mee
Zij gingen vissen met netten en speren vanuit boten, ze peddelden in een kano of kajak In de winter woonden ze in een houten huis of een grote hut met dak van huiden of aarde met gras. De hut werd voor een deel in de grond gegraven als bescherming tegen de vorst.

2 huiden of doek versierd en uitgevouwen op de grond
het geraamte van stokken

3 een indiaan danst voor een tippi

4 schoenen van vilt en leer

5 Bizonhuiden om kleding van te maken, werden eerst versierd en beschilderd.

6 de droomvanger De nachtlucht zit vol met dromen en wordt door de droomvanger opgevangen in zijn web De goede dromen glijden naar binnen en zweven via de veren naar de mens die eronder slaapt. Slechte dromen raken verstrikt in het web en worden door het daglicht vernietigd.

7 droomvanger werd gegeven als kraamcadeautje of huwlijksgeschenk.

8 maak zelf een droomvanger
kijk op


Download ppt "In de zomer woonden de indianen in een tipi, ze gingen op bizonjacht en reisden met de kudde mee Zij gingen vissen met netten en speren vanuit boten, ze."

Verwante presentaties


Ads door Google